του Δημήτρη Διατσίδη

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εδώ και τρεις ημέρες η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (WED) έχει κινητοποιήσει και τον κόσμο της μοτοσυκλέτας, με την Εβδομάδα Βιωσιμότητας (Sustainability Week) της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας FIM, που συμμετέχει εδώ και χρόνια ενεργά στην προσπάθεια για ένα περιβαλλοντικά καλύτερο πλανήτη.

Το φετινό κύριο θέμα της WED έχει να κάνει με την εύρεση λύσεων για τη ρύπανση από τα πλαστικά.

Η FIM στη δική της Εβδομάδα Βιωσιμότητας έκανε την παρουσίαση – για πρώτη φορά – της μελέτης “FIM Sustainability Report”, στην οποία περιλαμβάνονται όλες οι ενέργειες που έχουν γίνει βάσει στρατηγικής που έχει εκπονηθεί από το 2021, με στόχο υλοποίησης μέχρι το 2025. Το όνομα που έχει δωθεί είναι “αγωνιστικό” και έτσι το μέλλον του περιβάλλοντος είναι στην πρώτη προτεραιότητα: “The Future in Pole Position”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία FIM δουλεύει τα τελευταία 30 χρόνια ώστε να κάνει το σπορ της μοτοσυκλέτας περισσότερο βιώσιμο και αυτή η μελέτη (Sustainability Report) είναι ένα βασικό εργαλείο ώστε να ιδωθεί η τωρινή κατάσταση και να προσδιοριστούν τα επόμενα βήματα που χρειάζεται να γίνουν.

Η βιωσιμότητα είναι εγγενώς συνδεμένη με την κλιματική αλλαγή, αλλά η FIM προσεγγίζει το θέμα από την οπτική γωνία του «πραγματικού κόσμου» και εξετάζει τρόπους με τους οποίους η κοινότητα επηρεάζεται από αυτά τα ζητήματα, για να αναζητήσει λύσεις, ώστε οι εκδηλώσεις και οι αγώνες μοτοσυκλέτας να γίνουν ακόμη πιο φιλικοί στο περιβάλλον.

Μπορεί κανείς να δει αναλυτικά την FIM Sustainabilty Report 2022 εδώ:https://www.fim-moto.com/en/documents/view/2022-fim-sustainability-report

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης