«Η ενίσχυση της ασφάλειας αποτελεί προϋπόθεση για την ελευθερία, τη δημοκρατία και την ευημερία των πολιτών», επισήμανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, στην παρέμβασή του, στην εκδήλωση για την παρουσίαση του αναπτυξιακού προγράμματος της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, που πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή, στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην περιοχή.

Ειδικά για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι η ενίσχυση της ασφάλειας αποτελεί προϋπόθεση για να μπορέσει να αναδειχθεί η περιοχή σε ενεργειακό κόμβο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη συμπλήρωσε ότι με βάση αυτήν την προτεραιότητα, η κυβέρνηση κινείται σε δύο άξονες: Την ασφάλεια των συνόρων και την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης και την ασφάλεια των πολιτών και των υποδομών σε ολόκληρη τη χώρα. Και πρόσθεσε ότι τα σύνορά μας στον Έβρο είναι απροσπέλαστα, επισημαίνοντας ότι η ΕΛΑΣ αντιμετωπίζει αποτελεσματικά την παράνομη μετανάστευση.

Παράλληλα, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ολοκλήρωση του Σχεδίου «Ακρίτας» με την κατασκευή του φράχτη στον Έβρο, υπενθυμίζοντας ότι χθες υπεγράφη η πρόσκληση για την κατασκευή ακόμη 35 χλμ του φράχτη από την περιοχή Ψαθάδες έως την Κωρνοφωλιά, προϋπολογισμού 100 εκατ. ευρώ.

Ο υπουργός σημείωσε ότι εντός του Φεβρουαρίου θα αναλάβουν υπηρεσία 250 ακόμη συνοριοφύλακες και θα γίνει η προκήρυξη για την κάλυψη 150 ακόμη θέσεων στις περιοχές Ροδόπης και Καβάλας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά την άφιξή του στην Κομοτηνή, ο κ. Θεοδωρικάκος συναντήθηκε με τον μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμονα, ο οποίος τον ευχαρίστησε για το διαρκές και έντονο ενδιαφέρον του για τη Θράκη.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον μητροπολίτη Παντελεήμονα, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι η κυβέρνηση εγγυάται την ανάπτυξη της Θράκης και τα σύνορα της χώρας και ανακοίνωσε ότι εντός του 2023 θα ιδρυθεί Γραφείο κατά της ενδοοικογενειακής βίας στην Κομοτηνή, καθώς σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία έχει τα περισσότερα περιστατικά σε σχέση με τους λοιπούς νομούς της περιφέρειας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης