Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η έγκριση του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Στέλιου Κυμπουρόπουλου, σε ψήφισμα που αναφέρει πως η ανθρώπινη ζωή ενός παιδιού «πρέπει πάντα να προστατεύεται, ξεκινώντας από τη στιγμή της σύλληψης».

Και ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος βρίσκεται ανάμεσα στους ευρωβουλευτές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που τάχθηκαν υπέρ, στα αποτελέσματα σχετικής ψηφοφορίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επίμαχη τροποπολογία υποστηρίζει πως όλοι οι άνθρωποι έχουν το εγγενές δικαίωμα στη ζωή και ότι η ανθρώπινη ζωή πρέπει πάντοτε να προστατεύεται, αρχής γενομένης από τη στιγμή της σύλληψης.

Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και οι υπόλοιποι επιλέγουν, λοιπόν, εν έτη 2021 να αγνοούν το δικαίωμα της επιλογής και της αυτοδιάθεσης των γυναικών στα σώματά τους υποστηρίζοντας την αναχρονιστική πρόβλεψη.

Ηχηρό άδειασμα από ΝΔ 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η ΝΔ έχει ξεκάθαρη θέση, σταθερά και διαχρονικά για το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση. Το θέμα αυτό έχει λυθεί για την ελληνική κοινωνία εδώ και δεκαετίες. Είναι προφανές ότι η ψήφος του ευρωβουλευτή κ. Στέλιου Κυμπουρόπουλου δεν εκφράζει το κόμμα και τον πρόεδρό του», αναφέρει η ΝΔ, στον απόηχο των έντονων αντιδράσεων που προκάλεσε η κίνηση Κυμπουρόπουλου. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης