Mε αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου συναντήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής ο Νίκος Ανδρουλάκης και στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το κύμα ακρίβειας που μαστίζει τη χώρα. Ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ αποδοκίμασε τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Σκυλακάκη να μην μειωθεί η φορολογία στα καύσιμα.

«Οι δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού για τον ειδικό φόρο κατανάλωσης αιωρούνται της πραγματικότητας. Είναι γνωστό ότι τα πιο ενεργοβόρα οχήματα στην Ευρώπη, αλλά και στην Ελλάδα, τα έχουν οι πιο ευάλωτοι συμπολίτες μας», είπε ο κ. Ανδρουλάκης και τόνισε: «Η κυβέρνηση πρέπει να κατανοήσει ότι το κύμα ακρίβειας που μαστίζει τη χώρα, πρέπει να αντιμετωπιστεί με άμεσα μέτρα, όπως η αύξηση του κατώτατου μισθού, με την παράλληλη μείωση του μη μισθολογικού κόστους. Τη μείωση στο ΦΠΑ για τα βασικά αγαθά – και όπως είπα προηγουμένως – τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ χιλιάδες συμπολίτες μας, χιλιάδες νοικοκυριά, χιλιάδες επιχειρήσεις βρίσκονται σε πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση. «Όχι λόγια, μέτρα αύριο το πρωί. Οι ανισότητες καλπάζουν, τα προβλήματα πολλαπλασιάζονται και οι πολιτικές πρέπει να είναι συγκροτημένες. Δυστυχώς, δεν βλέπουμε από την κυβέρνηση να υπάρχει ολοκληρωμένο σχέδιο. Όσο περνάει ο καιρός, τόσο τα πράγματα θα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα», υπογράμμισε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης