Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης

Εικονολήπτης: Χάρης Γκίκας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στην εκδήλωση για την ανακοίνωση της διοργάνωσης της έκθεσης αμυντικών βιομηχανιών DEFEA από τη χώρα μας, ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους σχετικά με τις σοβαρές εξελίξεις που προκύπτουν από το νέο νομοσχέδιο της Γερουσίας των ΗΠΑ, με το οποίο μεταξύ άλλων προβλέπεται ότι ο ΥΠΕΞ της χώρας θα υποβάλει λίστα στη Βουλή με τον αριθμό των παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου και της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο ΥΠΕΘΑ ανέφερε από το βήμα της εκδήλωσης ότι πρόκειται για μια πολύ θετική εξέλιξη, που αναδεικνύει ακόμα περισσότερο τη θέση της χώρας μας για τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή. «Είναι η πρώτη φορά που οι ΗΠΑ δείχνουν τέτοιο ενδιαφέρον και μάλιστα ασχολούνται ενεργά με το θέμα των τουρκικών παραβιάσεων εις βάρος μας. Αυτό μας κάνει πολύ αισιόδοξους για τη συνέχεια, και πιστοποιεί την δουλειά που έχουμε κάνει μέχρι τώρα για την ενδυνάμωση των σχέσεων μας με τις ΗΠΑ. Αυτό το νομοσχέδιο είναι απόρροια της ενεργούς στρατηγικής μας επαφής με τις ΗΠΑ», σημείωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφερόμενος και στο ζήτημα με την ενδεχόμενη αγορά του πυραυλικού συστήματος S-400 από την Τουρκία, ο Ευάγγελος Αποστολάκης επανέλαβε ότι είναι ένα θέμα που μας ανησυχεί από τη στιγμή που ανακοινώθηκε και πως η χώρα μας παρακολουθεί ενεργά τις εξελίξεις.

Δείτε το βίντεο:

 

Διαβάστε ακόμα: Η Ελλάδα «επανατοποθετείται στον χάρτη των διεθνών αμυντικών εκθέσεων» με τη διοργάνωση της DEFEA

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης