Λέγοντας ότι «το μόνο πραγματικά καλό που μπορεί να βγει για το λαό από αυτές τις εκλογές, είναι ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ», ξεκίνησε την ομιλία του στο Ηράκλειο ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες να μη δίνουν σημασία “στους γνωστούς εκβιασμούς και στα γνωστά διλλήμματα που βάζουν όλοι οι άλλοι, για να υποκλέψουν για μια ακόμη φορά την ψήφο του λαού και της νεολαίας”.

“Όσο πιο ασταθή είναι τα κόμματα του μεγάλου κεφαλαίου, η ΝΔ , ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και τα διάφορα συμπληρώματά τους” είπε ο κ. Κουτσούμπας “τόσο το καλύτερο για όλους και για όλες μας, γιατί αυτά τα κόμματα με το καλημέρα μετά τις εκλογές, με όποια σύνθεση κι αν τα βρουν μεταξύ τους για να συγκροτήσουν την κυβέρνησή τους, θα παραλάβουν τη σκυτάλη του Ταμείου Ανάκαμψης για να περάσουν τα επόμενα 350 προαπαιτούμενα σε βαρος των εργαζομέων”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ό,τι αφορά τη βάση στη Σούδα, ο Δημήτρης Κουτσούμπας αναφέρθηκε σε δημοσίευμα του «Ριζοσπάστη» που, όπως είπε, έκανε γνωστά τα σχέδιά περί “αναβάθμισης και επέκτασης που σχεδιάζεται” με πρότυπο, όπως είπε, ” το “στρατηγείο” των ΝΑΤΟϊκών για τον πόλεμο στην Ουκρανία, τη βάση των ΗΠΑ στο Ράμσταϊν της Γερμανίας”, συμπληρώνοντας ότι “όσο μεγαλώνει η βάση τόσο μεγαλώνουν οι κίνδυνοι και η ανασφάλεια για τον λαό μας”.

“Πιστεύουμε ότι δεν έχει μείνει κανένας λογικός άνθρωπος που να πιστεύει ότι υπάρχει περίπτωση να κουνηθούν οι σύμμαχοί μας από τις βάσεις τους, για να συνδράμουν στην περίπτωση ενός θερμού επεισοδίου με την Τουρκία, όσα τηλέφωνα και να τους κάνει ο κάθε πρωθυπουργός ή ο κύριος Βαρουφάκης, όπως μας είπε ότι θα κάνει. Λες και δεν έγιναν αρκετά τηλεφωνήματα όταν έγινε η εισβολή στην Κύπρο ή το 1996 με τα Ίμια” ανέφερε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος πρόσθεσε ότι “το μόνο που θα λένε θα είναι “βρείτε τα”, όπως κάνουν όλα αυτά τα χρόνια που η επιθετικότητα της τουρκικής αστικής τάξης κλιμακώνεται στην αντιπαράθεσή της με την ελληνική άρχουσα τάξη”.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας αναφέρθηκε στους σεισμόπληκτους του Αρκαλοχωρίου για τους οποίους τόνισε ότι “βιώνουν και το δράμα των πλειστηριασμών”, συμπληρώνοντας ότι “τα funds δεν κάνουν διακρίσεις και καμιά προστασία δεν έχει προβλεφθεί για τους πληγέντες, συνεχίζοντας να πληρώνουν ΕΝΦΙΑ, να πληρώνουν τους φόρους και την ίδια στιγμή τους δεσμεύουν λογαριασμούς τραπεζών, παρόλο που τους είχαν βάλει κάποια λεφτά, ακριβώς για να τους έχουν δέσμιους”, ενώ για το νέο διεθνές αεροδρόμιο Καστελίου, εξήγησε ότι “η χρηματοδότηση των μεγαλοκατασκευαστών και ιδιοκτητών του νέου αεροδρομίου, ρέει άφθονα και επεκτείνεται, όπως βέβαια και η καταστροφή της περιοχής” και πως “το σχέδιο είναι προφανές. Ξεπούλημα «μπιρ παρά» των λαϊκών περιουσιών και μετατροπή της περιοχής, από αγροτική παραγωγική σε μπίζνα real estate”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με φόντο τον τουρισμό ο γ.γ του ΚΚΕ είπε ότι “καμία κυβέρνηση δεν κατάργησε τους αντεργατικούς – αντιασφαλιστικούς νόμους της προηγούμενης, αντίθετα πάτησε σε αυτούς και τους ενίσχυσε”, ενώ συμπλήρωσε ότι “τόσο η λεγόμενη «προοδευτική – αριστερή» κυβέρνηση – μούφα όσο και η νεοφιλελεύθερη δεξιά κυβέρνηση», στήριξαν τους επιχειρηματικούς ομίλους, τους μπούκωσαν με κέρδη, διαμόρφωσαν ακόμα χειρότερες συνθήκες εργασίας”.

“Η θέση που κρατάμε σήμερα, όλη μας η δράση υπέρ του λαού, το ότι δεν πρόκειται να γίνουμε δεκανίκι σε καμία αντιλαϊκή κυβέρνηση είναι ακριβώς, γιατί έχουμε πρόγραμμα επιστημονικά επεξεργασμένο, πρόγραμμα μιας άλλης, εργατικής – λαϊκής διακυβέρνησης – εξουσίας” πρόσθεσε στη διάρκεια της ομιλίας του ο Δημήτρης Κουτσούμπας και συμπλήρωσε ότι “έχουμε πρόγραμμα για μια ανάπτυξη πραγματικά φιλολαϊκή, απαλλαγμένη από το κριτήριο του κέρδους που δημιουργεί όλα αυτά τα δεινά”.

Ο γ.γ του ΚΚΕ κάλεσε τους πολίτες της Κρήτης ενόψει των εκλογών να στηρίξουν το Κομμουνιστικό Κόμμα, υποστηρίζοντας ότι μπορεί να εκλεγεί κι άλλος βουλευτής στο νησί, σχολιάζοντας ότι “ο λαός της Κρήτης ξέρει καλά, μπορεί να καταλάβει ότι ούτε «προκοπή» θα δει από τη ΝΔ, ούτε «ξαστεριά» θα κάνει με ΣΥΡΙΖΑ και ούτε θα κρατούν τα «μπόσικα» οι πρόθυμες ουρές τους, ΠΑΣΟΚ και ΜέΡΑ25”, ζητώντας ο λαός να ακολουθήσει το παράδειγμα της ΚΝΕ που αναδείχθηκε, όπως είπε, “για δέυτερη χρονιά πρώτη δύναμη”.

“Να πάρουν απάντηση και όσοι στήριξαν την κυβέρνηση της ΝΔ με τη στάση τους όλη αυτή την τετραετία, ψηφίζοντας τα μισά της νομοσχέδια και βάζοντας πλάτη σε όλες τις κρίσιμες στιγμές, αφού πρώτα είχαν τσακίσει και αυτοί τον λαό ως κυβέρνηση. Κι έχουν το θράσος τώρα να “ξύνονται στην γκλίτσα του τσοπάνη”, όπως ο κ. Τσίπρας, που προσπαθεί, δήθεν, να εκβιάσει το ΚΚΕ για να του δώσει στήριξη να καθίσει πάλι στον σβέρκο του λαού και να συνεχίσει το έργο του Μητσοτάκη.

Ξέρει πολύ καλά ότι τέτοια περίπτωση δεν υπάρχει. Αν δεν πατήσαμε την “μπανανόφλουδα” το 2012 και το 2015, τότε που δεν είχε ακόμα κυβερνήσει και εμπορευόταν τις ελπίδες με το κιλό, λες και είναι πορτοκάλια, υπάρχει περίπτωση να του κάνουμε τη χάρη τώρα που δεν μπορεί να πείσει ούτε όσους τον πίστεψαν στο παρελθόν;”, ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας.

Στη συγκέντρωση χαιρέτισαν ο Γιάννης Ντουνιαδάκης, υποναύαρχος εν αποστρατεία και υποψήφιος βουλευτής στο νομό Χανίων, ο Μανώλης Συντυχάκης, βουλευτής Ηρακλείου και εκ νέου υποψήφιος βουλευτής στο νομό Ηρακλείου και ο Γιώργος Μαργαρίτης, αφυπηρετήσας καθηγητής Νεότερης Ιστορίας του ΑΠΘ και υποψήφιος βουλευτής στο Ηράκλειο.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης