«Εάν δεν υπάρξει τώρα ισχυρή αντίσταση, οι όροι εφαρμογής μιας κοινωνικής πολιτικής για τους πολλούς, θα γίνουν στη συνέχεια πολύ δυσμενέστεροι» σημειώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ και ψυχίατρος, Δημήτρης Πλουμπίδης, στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής», αναφερόμενος στην απόφασή του να κατέβει στις ευρωεκλογές.

Μιλώντας για το «βαρύ» όνομα που φέρει, σημειώνει ότι «χρειάστηκε πολύς καιρός, πολύ διάβασμα, συζητήσεις με παλιούς αγωνιστές (…) ώστε να αρχίσω να αντιλαμβάνομαι τι ακριβώς σήμαινε η πολιτική ιστορία του πατέρα μου» και στις «τυχόν προσωπικές επιθέσεις» απαντά: «Νομίζω ότι με βοηθάει η διαφάνεια της δικής μου πορείας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφερόμενος στην κατάσταση της ψυχικής υγείας, ο κ. Πλουμπίδης σημειώνει ότι «σήμερα έχουμε πετύχει πολλά» προσθέτοντας όμως ότι η συνολική εικόνα υστερεί σε σχέση με άλλες χώρες. Ωστόσο, όπως αναφέρει, από το 2017 έχει ξεκινήσει μία προσπάθεια ολοκλήρωσης της λειτουργίας των ψυχιατρικών υπηρεσιών και υπογραμμίζει ότι η αποασυλοποίηση συνεχίζεται και είναι κεντρική πολιτική δέσμευση».

Εξάλλου, σχολιάζοντας τον ταξικό χαρακτήρα της ψυχικής ασθένειας, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής αναφέρει: «Είναι σαφώς ταξική.

Χαριτολογώντας μπορούμε να πούμε ότι ο πλούσιος είναι ιδιόρρυθμος, τρελός είναι ο φτωχός».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης