«Το ενδιαφέρον μας για τη νησιωτικότητα, το δείχνουμε εδώ και 4.5 χρόνια με έργα υποδομής, όπως είναι η υδροδότηση της Αίγινας και το λιμάνι στο Αγκίστρι. Έργα τα οποία αλλάζουν τα δεδομένα και έπρεπε να είχαν γίνει δεκαετίες πριν» τόνισε η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου με την ολοκλήρωση της διήμερης επίσκεψης εργασίας της στα ανωτέρω νησιά.

Αντικείμενο της επίσκεψης ήταν η επίβλεψη της πορείας των έργων στα δύο νησιά, που υλοποιούνται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, και η ενημέρωση από τους δημάρχους Ιωάννη Αθανασίου (Αγκίστρι) και Δημήτρη Μούρτζη (Αίγινα).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η περιφερειάρχης, συνοδευόμενη από τον αντιπεριφερειάρχη Νήσων Παναγιώτη Χατζηπέρο, επισκέφθηκε το λιμενικό έργο της επέκτασης και της διαμόρφωσης του μόλου στη σκάλα Αγκιστρίου καθώς και τα έργα οδοποιίας στο νησί. Στην Αίγινα τον χώρο όπου κατασκευάζεται ο υποθαλάσσιος αγωγός για την υδροδότηση του νησιού καθώς και σειρά λιμενικών και αναπτυξιακών έργων.

Με την ευκαιρία η Ρένα Δούρου παρευρέθηκε στην τελετή των αποκαλυπτηρίων της προτομής του Αμερικανού φιλέλληνα Samuel Gridley Howe στον προβλήτα του λιμανιού της Αίγινας, παρουσία του Αμερικανού πρέσβη Τζέφρι Πάιατ και του δημάρχου Δ. Μούρτζη.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι «τιμήσαμε σήμερα έναν άνθρωπο που με το έργο και τη ζωή του, έκανε πράξη τα ιδανικά του ανθρωπισμού, απέδειξε ότι τα ιδανικά αυτά δεν έχουν ημερομηνία λήξεως, ότι δεν ταυτίζονται με ένα έθνος ή ένα κράτος, απέδειξε την οικουμενικότητα του ανθρωπισμού, απέδειξε ότι ο άνθρωπος μπορεί να κάνει τη διαφορά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης