Ανταπόκριση από Στρασβούργο – Νίκος Ρούσσης 

Επικαλούμενοι έρευνες εφημερίδων (El Paísand, Solomon) , τρείς ευρωβουλευτές της Ομάδας της Αριστεράς και των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο (Sira Rego, Ernest Urtasun, Eugenia Rodríguez Palop ), υποστηρίζουν ότι οι ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας φέρεται να έχουν κλέψει περισσότερα από δύο εκατομμύρια ευρώ σε μετρητά και άλλα τιμαλφή από μετανάστες τα τελευταία έξι χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην γραπτή τους ερώτηση που υπέβαλλαν στην Κομισιον, τονίζουν, ότι αυτό φαίνεται να επιβεβαιώνει τα παράπονα πολλών οργανισμών τα τελευταία χρόνια, ότι αυτή είναι κοινή πρακτική στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια των απωθήσεων.

Οι περιπτώσεις που αναλύθηκαν, οι οποίες αναφέρουν ακόμη και άτομα που απασχολούνται στο ελληνικό σύστημα ασύλου ως πηγές, δείχνουν ότι αυτή είναι η τυπική διαδικασία λειτουργίας.

Αυτό έχει αναφερθεί από την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, η οποία σημειώνει ότι το 88% των απελαθέντων υπέστη βία και από το 93% κλάπηκαν χρήματα και τιμαλφή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ρωτούν, λοιπόν, την Κομισιόν αν προτίθεται να ξεκινήσει έρευνα για να εξακριβώσει εάν αυτά τα γεγονότα λαμβάνουν χώρα στην Ελλάδα καθώς και αν θεωρεί ότι η εκταμίευση ευρωπαϊκών κονδυλίων σε παραμεθόριες περιοχές είναι συμβατή με την πρακτική αφαίρεσης χρημάτων και τιμαλφών από μετανάστες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης