Ρήξη Φώφης με Βενιζέλο

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 1 Ιουνίου 2019, 15:48
Ρήξη Φώφης με Βενιζέλο

Ανατροπές αναμένονται στο ΚΙΝΑΛ  μετά το γεγονός ότι τελικά ο  Γιώργος Καμίνης θα είναι ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του Κινήματος Αλλαγής στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, εξασφαλίζοντας έτσι μία βέβαιη θέση στην επόμενη βουλή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι θεωρούσαν δεδομένο ότι επικεφαλής θα ήταν ο Βαγγέλης Βενιζέλος ο οποίος δεν θα κατέβει στη Θεσσαλονίκη.

Έκπληξη προκαλεί επίσης το γεγονός ότι ο κ. Καμίνης ήταν μόλις τέταρτος σε ψήφους στις πρόσφατες ευρωεκλογές  με 75.568 σταυρούς ενώ δεν είχε την ανταπόκριση που περίμενε και στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη επικεφαλής στο Κίνημα Αλλαγής πριν από 1,5 χρόνο.

Βενιζέλος: «Θα έχω πλέον τη δυνατότητα, χωρίς κομματικές δεσμεύσεις, να υπερασπιστώ δυναμικά τις θέσεις μου »


Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τις εξελίξεις, σε ανάρτησή του στο Facebook έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η κυρία Φώφη Γεννηματά ζήτησε να συναντηθούμε σήμερα. Στη συνάντηση μας μου είπε πως θεωρεί ότι έχουμε διαφορές ως προς τη γραμμή του ΚΙΝΑΛ, ότι είχε υποθέσει  πως  επιθυμώ να διαδραματίζω ένα ευρύτερο ρόλο και ότι σε κάθε περίπτωση έχει δεσμευθεί να τοποθετήσει στη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΚΙΝΑΛ άλλο πρόσωπο. Μου είπε επίσης ότι δεν θα ήθελε να φανεί ότι δεν στηρίζω εκλογικά το ΚΙΝΑΛ και ως εκ τούτου η τελευταία θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας θα μπορούσε να καλυφθεί από εμένα.

Ευχαρίστησα την κυρία Γεννηματά γιατί αντιλαμβάνεται το ρόλο μου ως ευρύτερο, αυτό όμως αντιφάσκει με την πρόταση της για τη συμμετοχή μου στην τελευταία θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας. Εξέφρασα τη βεβαιότητα μου ότι αντιλαμβάνεται πλήρως τις πολιτικές συνέπειες της επιλογής της. Δεν της  ευχήθηκα καλή επιτυχία σε ένα σχέδιο που καθιστά το ΚΙΝΑΛ ουρά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά  την ευχαρίστησα γιατί θα έχω πλέον τη δυνατότητα, χωρίς κομματικές δεσμεύσεις, να υπερασπιστώ δυναμικά τις θέσεις μου για το μέλλον της Πατρίδας»

.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 1 Ιουνίου 2019, 17:12