Μηνύματα SMS τα οποία φέρεται να αντάλλασσε με τον πρώην υπουργό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά παρουσίασε ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας κατά την κατάθεσή του στην προανακριτική επιτροπή.

«Με δασκάλεψε να πάω στους Άραβες (CCC)» φέρεται να είπε ο μάρτυρας, ενώ στη συνέχεια παρουσίασε γραπτή συνομιλία που είχε την επίμαχη περίοδο με τον πρώην υπουργό. Συγκεκριμένα, ο κ. Καλογρίτσας υποστήριξε ότι, λίγες ημέρες πριν τη συνάντησή του με τους εκπροσώπους της CCC στο Πόρτο Χέλι, έστειλε μήνυμα στον κ. Παππά με το οποίο του ζητούσε οδηγίες, ενώ επανέλαβε ότι η συνεργασία του με την εταιρεία CCC για τη δημιουργία τηλεοπτικού σταθμού έγινε κατόπιν οδηγιών του πρώην υπουργού Νίκου Παππά. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, ειπώθηκαν τα εξής:

Χρ. Καλογρίτσας: Επειδή αναχωρώ για Πόρτο Χέλι, πρέπει να ξέρω κάποια πράγματα. Οι μέρες πέρασαν και εγγυητική δεν έχει υπάρξει. Αν δεν τα πούμε, θα είναι τζίφος το Πόρτο Χέλι.

Ν. Παππάς: OΚ! Θα μιλήσουμε πριν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα ο κ. Καλογρίτσας ανέφερε πως η συμμετοχή του στο σχέδιο δημιουργίας καναλιού προσκείμενου στον ΣΥΡΙΖΑ έγινε μετά από πρόσκληση του κ. Παππά, ενώ υποστήριξε ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που η ηγεσία της Κουμουνδούρου τού ζητούσε να μπει «μπροστινός» για διάφορες δουλειές. Ο ίδιος φέρεται να είπε ότι η συνεργασία του με τον πρώην υπουργό ήταν τόσο στενή ώστε τα μέλη της «ομάδας Παππά», όπως την αποκάλεσε, διεκπεραίωναν τις εργασίες τους στα γραφεία του γνωστού εργολάβου στη Νέα Σμύρνη.

Παράλληλα, όπως ανέφερε χθες Δευτέρα κατά την κατάθεσή του στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, ο βασικός μάρτυρας της υπόθεσης των τηλεοπτικών αδειών είπε: «Ήμουν και είμαι αριστερός. Είχα επιμείνει στον Λαφαζάνη να μη φύγει τότε. Εγώ έμεινα στο κόμμα. Ένιωσα ξανά στρατολογημένος στο κόμμα. Έμεινα στους “νέους”. Μετά τις εκλογές κι αφού κερδίσαμε κι επειδή είχα την εμπειρία, κλήθηκα από τους ίδιους ανθρώπους και μου ζήτησαν να συμπράξω μαζί τους για τα ΜΜΕ. Ο Νίκος Παππάς και κάποια παιδιά».

Σε ερώτηση του προέδρου της επιτροπής κ. Κελέτση σε ποια «παιδιά» αναφέρεται, ο μάρτυρας, σύμφωνα με πληροφορίες, απάντησε: «Θα τα θυμηθώ στην πορεία. Τα έχω καταγεγραμμένα. Το καλοκαίρι του 2016 στις αρχές είχαμε εκδηλώσει ενδιαφέρον με την ομάδα που συνεργαζόμουν».

«Το καλοκαίρι του 2016 με φώναξε ο πολυαγαπημένος μου φίλος Παππάς και μου είπε: “Καπετάνιε, θα μας δώσεις το όνομά σου για κανάλι και τα λοιπά;”. Εγώ είπα πως “ήλθα μαζί σας”. Μιλήσαμε για κάτι ξένους. Μου ανέφερε ο Παππάς τα ονόματα των ξένων. Ακουστά τους είχα. Δεν τους γνώριζα. Με τον τρόπο που μου το ζήτησε ο Νίκος, είπα “ας πάει κι αυτό”. Με φώναξε και με ενημέρωσε για να συναντηθώ με τους ανθρώπους αυτούς. Στο Πόρτο Χέλι έγινε το ραντεβού» κατέθεσε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Αναφορικά με τις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της συμφωνίας για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό, ο κ. Καλογρίτσας είπε: «Τους συνάντησα παντού! Στο σπίτι μου, στο σπίτι του. Σε ταβέρνες. Παντού. Μπορώ να το βεβαιώσω αν δω τις σημειώσεις μου, αν κριθεί αναγκαίο».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης