Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ,που διήρκησε περίπου 20 λεπτά, και την οποια κάλεσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μετά την κατάθεση των τριών διερευνητικών εντολών σχηματισμού κυβέρνησης, σύμφωνα με το άρθρο 37 παρ. 3 εδάφιο γ΄ του Συντάγματος. Και οι πέντε αρχηγοί εξήλθαν από το Προεδρικό Μέγαρο χωρίς να κάνουν δηλώσεις. 

Μετά την ολοκλήρωση της σημερινής συνάντησης των πολιτικών αρχηγών όπου διαπιστώθηκε και τυπικά πως δεν μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση από όλα τα κόμματα «για τη διενέργεια εκλογών», οπότε η Πρόεδρος θα προχωρήσει στην επόμενη κίνηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δηλαδή, στην ανάθεση στον πρόεδρο του Συμβουλίου της Eπικρατείας ή του Aρείου Πάγου ή του Eλεγκτικού Συνεδρίου τον σχηματισμό κυβέρνησης, όσο το δυνατόν ευρύτερης αποδοχής, για να διενεργήσει εκλογές (άρθρο 37 Συντάγματος). Συγκλίνουσες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι την εντολή θα λάβει ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ι. Σαρμάς, ως ο αρχαιότερος εκ των τριών ανωτάτων δικαστικών.

Live από το Προεδρικό Μέγαρο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί μπήκαν στο Προεδρικό Μέγαρο χωρίς να κάνουν δηλώσεις. Πρώτος έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αλέξης Τσίπρας.

Στις 10:52 έφτασε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος στο Προεδρικό Μέγαρο.

Στις 10:56 ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, συνοδευόμενος από τους στενούς του συνεργάτες έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο για τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. 

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο στις 10:59

Ένα λεπτό αργότερα αφίχθη και ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Μετά τη άφιξη όλων των πολιτκών αρχηγών στην αίθουσα της σύσκεψης προσήλθε η κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης