Στους λόγους αναβολής της άσκησης «Καταιγίδα 2020», αναφέρθηκε εκτενώς κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την σημερινή ενημέρωση τύπου.

Όπως είπε, η αναβολή δόθηκε για να μην τεθεί σε κίνδυνο λόγω κορωνοϊού η επιχειρησιακή ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων και πως τελικά η άσκηση δεν ακυρώθηκε, αλλά «θα γίνει στην ώρα της».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο κ. Πέτσας:

«Κατ’ αρχάς, το θέμα της επιχειρησιακής ετοιμότητας και της επιχειρησιακής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων έχει αναλυθεί με σχετική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ. Λαμβάνονται όλα τα μέτρα, ώστε να εξασφαλίζονται και τα δύο, εν μέσω μιας πρωτόγνωρης κατάστασης, όπως είναι η πανδημία του κορωνοϊού. Κρίθηκε σκόπιμο, οι Ένοπλες Δυνάμεις την ώρα που βρισκόμαστε στο μέσο της εξέλιξης της πανδημίας, να αποφύγουν οποιαδήποτε ενέργεια που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την επιχειρησιακή ικανότητα. Δεν είναι μόνο η επιχειρησιακή ετοιμότητα. Άρα, είναι ζήτημα προστασίας του προσωπικού από ενδεχόμενη προσβολή ή έκθεση στον κορωνοϊό. Δεν ακυρώνεται τίποτα. Όλα θα γίνουν στην ώρα τους, με βάση και την εξέλιξη της πανδημίας και τη σχετική κατεύθυνση που θα έχει όλη η ελληνική Δημόσια Διοίκηση, το Κράτος και φυσικά και οι Ένοπλες Δυνάμεις, με γνώμονα την επιχειρησιακή ετοιμότητα και την επιχειρησιακή ικανότητα. Άρα, δεν υπάρχει θέμα ακύρωσης. Υπάρχει ένα νέος σχεδιασμός. Έχουν αποδείξει άλλωστε οι Ένοπλες Δυνάμεις ότι προστατεύουν τα σύνορα της Πατρίδας μας και της Ευρώπης. Το απέδειξαν και λίγους μήνες πριν, όταν αυτό χρειάστηκε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης