Την ίδρυση του κόμματος «ΑΣΠΙΔΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» ανακοίνωσε ο κ. Γεωργίου Νικόλαος και πρώην πολιτευτής της Ένωσης Κεντρώων.

Την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019 ο κ. Γεωργίου Νικόλαος κατέθεσε προς τον κύριο Εισαγγελέα τού Αρείου Πάγου την Αίτηση Ιδρύσεως Πολιτικού Κόμματος, την Ιδρυτική διακήρυξη και το Καταστατικό τού Κόμματος με την ονομασία: «ΣΠΙΔΑ ΠΟΛΙΤΩΝ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η «ΑΣΠΙΔΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» ιδρύεται βάσει του άρθρου 29 του συντάγματος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κόμματος, «Πρόκειται για κόμμα πολιτικών αρχών, αρχών της δημοκρατίας της δικαιοσύνης και της διαφάνειας.

Η οργάνωση και η δράση του νέου κόμματος εξυπηρετούν την Ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος. Η δράση του και η πολιτική του εδράζεται στο πλαίσιο αρχών που χαράσσονται, σχεδιάζονται και θεσμοθετούνται σύμφωνα με το καταστατικό του. Το κόμμα υποστηρίζει θεσμούς άμεσης Δημοκρατίας όπως το δημοψήφισμα και θα εργαστεί στην ενίσχυση αυτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ΑΣΠΙΔΑ ΠΟΛΙΤΩΝ θα δημιουργήσει στους πολίτες της Ελλάδας ανεξαρτήτως φύλου, ίσες ευκαιρίες αντιπροσώπευσης στα διοικητικά όργανα τού Κόμματος. Το κόμμα δύναται να συμμετέχει τόσο στις βουλευτικές εκλογές όσο και στις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση και τις ευρωεκλογές.

Το κόμμα υπόσχεται να υπηρετεί πάντα και μόνο τα αληθινά συμφέροντα του έθνους. Να προασπίζει την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών από εξωτερικούς και εσωτερικούς κινδύνους. Να εργασθεί για να γίνει πράξη η ισότητα των πολιτών απέναντι στους νόμους και ουσιαστική η δυνατότητα συμμετοχής του κάθε πολίτη στις ευκαιρίες κοινωνικής ζωής. Να καταργήσει την οικογενειοκρατία στα πολιτικά αξιώματα και την δια βίου ενασχόληση με την πολιτική ζωή.

Τις επόμενες ημέρες θα δημιουργηθεί η επίσημη σελίδα του κόμματος».

Τέλος ο κύριος Γεωργίου Νικόλαος θέλει να ευχαριστήσει μέσα από την καρδιά του, τους 204 πολίτες που τον εμπιστεύτηκαν και υπέγραψαν την ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης