«Η Δυτική Μακεδονία είναι προορισμένη να αλλάξει πρόσωπο και θα αλλάξει» τόνισε ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης Σταύρος Καλαφάτης από την Κοζάνη, πρώτο σταθμό της διήμερης περιοδείας του στην Δυτική Μακεδονία. Ο κ. Καλαφάτης τόνισε ότι «η Περιφέρεια δυτικής Μακεδονίας κατά την διάρκεια της πανδημίας ενισχύθηκε με ποσά που ξεπερνούν τα 283 εκατ. ευρώ και απέκτησε σχέδια και προϋποθέσεις που μπορούν να την οδηγήσουν σ΄ ένα καλύτερο αύριο». Αναφέρθηκε στην κατασκευή του βόρειου τμήματος του Ε65 που θα συνδέσει την Θεσσαλία με την Δυτική Μακεδονία αλλά και στο Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, που θα αλλάξει το αναπτυξιακό πρότυπο της περιοχής «φιλοδοξώντας να δημιουργήσει 1.400 θέσεις εργασίας περισσότερες από αυτές που θα χαθούν από την απολιγνιτοποίηση».

Ολοκληρώνοντας τον μαραθώνιο επαφών με τους δημάρχους, τους αντιπεριφερειάρχες αλλά και τους προέδρους των Εμποροβιοτεχνικών Επιμελητηρίων της δυτικής Μακεδονίας τόνισε ότι «θα εστιάσουμε το ενδιαφέρον μας στον εντοπισμό των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων που έχει η περιοχή» και πρόσθεσε ότι «είμαστε σε ανοικτή συνεργασία με τους φορείς της περιοχής τους οποίους σήμερα ακούσαμε μετά προσοχής. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αποδεικνύει στην πράξη ότι έχει στην καρδιά της τη Μακεδονία κατέληξε ο κ. Καλαφάτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλο στον οποίο απηύθυνε έκκληση «οι ιεράρχες να συμβάλλουν εκ νέου στην ενημέρωση των συμπολιτών μας για την ανάγκη εμβολιασμού» ενώ στην συνέχεια επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Αγροτικού Συνεταιρισμού των Κροκοπαραγωγών Κοζάνης όπου ενημερώθηκε από τα μέλη του ΔΣ για το πρόγραμμα εξαγωγών αλλά και τους στόχους που έχουν τεθεί για την αύξηση πωλήσεων του Κρόκου στην ελληνική αγορά.

Την Τρίτη 29 Ιουνίου ο Σταύρος Καλαφάτης θα επισκεφθεί τους Συνοριακούς σταθμούς Κρυσταλλοπηγής και Νίκης Φλώρινας καθώς και τα νοσοκομεία Πτολεμαΐδας και Καστοριάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης