Ο νεοεκλεγείς Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε στο CNBC ότι έλαβε ισχυρή εντολή για αλλαγές στην Ελλάδα, με το κόμμα του να επιτυγχάνει καθαρή αυτοδυναμία στις χθεσινές εκλογές.

«Πρόκειται για μια σημαντική νίκη για την Ευρώπη, και όχι μόνο για την Ελλάδα. Η Χρυσή Αυγή δεν κατάφερε να συγκεντρώσει το απαραίτητο για την είσοδο στο Κοινοβούλιο 3% και αυτό συνιστά μία τεράστια νίκη της ελληνικής δημοκρατίας. Είμαι πολύ περήφανος που όταν ανέλαβα το κόμμα ήταν στο 28% και χθες άγγιξε το 40%. Έλαβα μία σαφή αυτοδυναμία, κάτι που θεωρείτο από πολλούς ως ακατόρθωτο λίγα χρόνια πριν. Αυτό, όμως, σημαίνει ότι υπάρχει σαφής ισχυρή εντολή για αλλαγές στην Ελλάδα, αυτές έχω δεσμευτεί να υλοποιήσω και αυτό θα πράξω» επεσήμανε ο νέος πρωθυπουργός στην ανταποκρίτρια του CNBC, S. Amaro.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο νέος πρωθυπουργός δήλωσε στο CNBC ότι η ατζέντα του περιλαμβάνει ενίσχυση της οικονομίας, δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και επιστροφή του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών. «Η σύσταση της νέας κυβέρνησης θα ανακοινωθεί αργότερα σήμερα, επομένως ζητώ λίγη υπομονή για τον νέο υπουργό Οικονομικών, ο οποίος θα ορκιστεί αύριο, το πρώτο υπουργικό συμβούλιο θα διεξαχθεί την Τετάρτη και η δουλειά θα ξεκινήσει από σήμερα» είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης