Η ένσταση αντισυνταγματικότητας που υποβλήθηκε από το ΜέΡΑ25 αφορά στην τροπολογία με την οποία προβλέπεται η παραχώρηση ακινήτων για να την ανάπτυξη ΑΠΕ επί ακινήτων τα οποία αποτελούν αρχαιολογικούς χώρους, αρχαιολογικές ζώνες προστασίας, ιστορικούς τόπους, πλησίον μνημείων και εν γένει σε ακίνητα περιοχών που εμπίπτουν στις διατάξεις τον ν. 485812421.

Σύμφωνα με την τροπολογία, αυτά τα ακίνητα παραχωρούνται κατόπιν σύμφωνης γνώμης των κατά τύπο και καθ’ ύλην αρμόδιων υπηρεσιών του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, σύμφωνα με τον ν. 4858/2021 και υπό τους όρους που τίθενται κάθε φορά από αυτές. Η διάταξη, όπως αναφέρει το ΜέΡΑ25, αντιβαίνει το άρθρο 24 παρ. Ι και 6 του Συντάγματος και σε διατάξεις του εφαρμοστικού του νόμου 4858/2021 άρθρα 13,17).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Φτάσαμε, λοιπόν, στην Ακρόπολη. Φτάσαμε να επιτρέπεται, με την τροπολογία σας, η χωροθέτηση αιολικών στην Ακρόπολη. Να μετατρέπεται, με την τροπολογία σας, το να μπορεί, με μια άδεια της κ. Μενδώνη, να παραχωρείται και η Ακρόπολη για χωροθέτηση ανεμογεννητριών, γιατί αυτό προβλέπεται», σημείωσε ο κ. Αρσένης και πρόσθεσε: «Δεν είναι, βέβαια, μόνο η Ακρόπολη. Είναι και η Κνωσσός, είναι και οι Δελφοί, είναι και η Ολυμπία, είναι και η Φαιστός, είναι οι Φίλιπποι, είναι η Δωδώνη, είναι η Δήλος, είναι τα πάντα. Φτάσαμε να ζητάτε να νομοθετείτε το δικαίωμα της κ. Μενδώνη να επιτρέπει να παραχωρούνται Ζώνες Α αρχαιολογικών χώρων για ανάπτυξη ανεμογεννητριών και άλλων ΑΠΕ».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης