«Προτεραιότητα μας είναι να στηρίξουμε τη νέα γενιά και να εγγυηθούμε την κοινωνία της συμπερίληψης», διαβεβαίωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, τα μέλη της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, στη συνάντηση που είχε μαζί τους στα γραφεία της Συνομοσπονδίας.

Όπως είπε ο κ. Ανδρουλάκης, «το ΠΑΣΟΚ από την ίδρυση του έδωσε πολύ μεγάλο βάρος στα ζητήματα που αφορούν το αναπηρικό κίνημα, αλλά δυστυχώς η Ελλάδα έχει να κάνει πάρα πολλά βήματα για να φτάσει σε πρότυπα δυτικών ευρωπαϊκών κρατών όσον αφορά στην κοινωνία της συμπερίληψης, των υπηρεσιών και της στήριξης του».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Κάθε νομός, κάθε απόφαση του κράτους πρέπει να ενσωματώνει τη διάσταση της αναπηρίας και πάντα με διαβούλευση με το αναπηρικό κίνημα», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα μία δέσμη παρεμβάσεων που προβλέπουν μεταξύ άλλων:

-Ισχυρά φορολογικά κίνητρα, με μείωση της φορολογίας σε εισοδήματα για ανάπηρους πάνω από 67% και

-νέα αύξηση των επιδομάτων αναπηρίας και των συντάξεων αναπηρίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Στο πρόγραμμά μας δίνουμε πολύ μεγάλη βάση σε θέματα που αφορούν τις συντάξεις αναπηρίας, το νέο ΕΚΑΣ και την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς. Αυτά μπορούν να εφαρμοστούν από αύριο το πρωί γιατί είναι χαμηλό το δημοσιονομικό κόστος. Συμφωνώ, βέβαια, να αποτιμηθούν όλα τα προγράμματα όλων των κομμάτων από το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής, ώστε να καταλάβουν οι πολίτες ότι όλα αυτά μπορούν να γίνουν πραγματικότητα», τόνισε χαρακτηριστικά ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Ανδρουλάκης, στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ προβλέπονται ακόμα:

-Ειδικές ρυθμίσεις για τη συνταξιοδότηση των γονέων που έχουν στη φροντίδα τους άτομα με βαριά αναπηρία.

-Αναβάθμιση των δομών ειδικής αγωγής για ισότιμη πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.

-Δημιουργία δημόσιων κέντρων χρόνιων παθήσεων για αποκατάσταση εκτός των νοσοκομείων.

-Μεγαλύτερη επιδότηση κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων στις οποίες θα δραστηριοποιούνται σε σημαντικό βαθμό άτομα με αναπηρία.

-Καθολική παροχή υπηρεσιών διερμηνείας στους κωφούς.

-Έλεγχοι στα ιδρύματα για την προστασία των ατόμων με αναπηρία από κάθε μορφή κακοποίησης.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης