Μια απλή συνάντηση εργασίας που έγινε στη Σπάρτη στις 2 Φεβρουαρίου με αντικείμενο τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ στους αγρότες που υπέστησαν ζημιές από την τελευταία κακοκαιρία αποδείχτηκε καταστροφική για δύο προβεβλημένα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, τον πρώην –πλέον- υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Σπήλιο Λιβανό, και τον νυν δήμαρχο Σπάρτης και πρώην υφυπουργό Οικονομίας και Εξωτερικών της κυβέρνησης Καραμανλή, Πέτρο Δούκα.

Ο Πέτρος Δούκας διεγράφη από τη Νέα Δημοκρατία το βράδυ της Δευτέρας, για όσα είπε κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης. «Οι πρόσφατες δηλώσεις του Πέτρου Δούκα, εκτός από ιστορικά αναληθείς, δεν έχουν καμία σχέση με τις αρχές και τις αξίες της Νέας Δημοκρατίας. Ως εκ τούτου, του κοινοποιήθηκε η σχετική απόφαση διαγραφής από μέλος της παράταξης» ανέφερε σε ανακοίνωση της η Νέα Δημοκρατία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τι προηγήθηκε

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, της 2ας Φεβρουαρίου, οι δύο άνδρες ξέχασαν τη ρήση του Κωνσταντίνου Καραμανλή του πρεσβύτερου περί πραγμάτων που γίνονται και δεν λέγονται, και μίλησαν μεγαλοφώνως για τις αποζημιώσεις των πολιτών που καταστράφηκαν από τη φονική πυρκαγιά της Ηλείας, το 2007. «Όταν σου πει για τα θέματα αποζημιώσεων για τον παγετό, όπως θυμάσαι είχαμε πάει στην Ηλεία στις φωτιές τότε, έτσι πήραμε τις εκλογές το 2007. Είχαμε κατέβει κάτω με τσάντες και αποζημιώναμε όλους αυτούς που είχανε…», είπε ο κ. Δούκας και συνέχισε: «Κυριολεκτικά γυρίσαμε το παιχνίδι, εκεί που πέφταμε με 15%, θα καταστρεφόμασταν, πήγαμε εκεί και με δύο κινήσεις γύρισε όλο το παιχνίδι».

«Αυτό πρέπει να το απαντήσουμε, από τότε έχετε μείνει στην ιστορία με αυτά τα οποία κάνατε εκεί και υπολειπόμεθα ό,τι και να κάνουμε μετά από αυτή την εποποιία» απάντησε γελώντας ο κ. Λιβανός. Και οι δύο δεν έδωσαν σημασία στο γεγονός ότι αυτή η συζήτηση μεταδιδόταν ζωντανά μέσω Facebook.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όταν η συγκεκριμένη συζήτηση άρχισε να κυκλοφορεί με ιλιγγιώδη ταχύτητα στα social media, ο πρωθυπουργός πήρε τηλέφωνο τον κ. Λιβανό και ζήτησε την παραίτηση του Είναι προφανές πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αυτήν του την κίνηση επιχειρεί να αναμετρηθεί με τη λεγόμενη καραμανλική πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας, στην οποία εντάσσεται και ο Πέτρος Δούκας. Κύκλοι του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος, οι οποίοι διατηρούν την ανωνυμία τους αλλά όλοι γνωρίζουν ποιοι είναι, το επιτελικό κράτος του Μαξίμου, σχολιάζοντας το γεγονός ανέφεραν αργά το μεσημέρι: «Τέτοιες συμπεριφορές δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο Σπήλιος Λιβανός είναι προσωπικός του φίλος, αλλά αυτά που ειπώθηκαν από τον κ. Δούκα για ένα τόσο τραγικό γεγονός είναι εκτός του αξιακού κώδικα του πρωθυπουργού και η αντίδραση του υπουργού έπρεπε να είναι εντελώς διαφορετική. Ως εκ τούτου, δεν υπήρχε κανένα περιθώριο παραμονής του κυρίου Λιβανού στην κυβέρνηση». 

Δείτε το βίντεο από τη συνάντηση στις 2 Φεβρουαρίου: 

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης