Καταθέτει από τις 10:20 το πρωί στην προανακριτική επιτροπή, που διερευνά την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, ο επιχειρηματίας Χρ. Καλογρίτσας. Η εξέτασή του είχε αναβληθεί δύο φορές λόγω ανάρρωσής του από εμβολιασμό για κορωνοϊό και λόγω επαφής του με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Η εξέταση του κ. Καλογρίτσα δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα, αλλά θα συνεχιστεί και σε επόμενες συνεδριάσεις της προανακριτικής επιτροπής κατά την τρέχουσα εβδομάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά την κατάθεσή του στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, ο βασικός μάρτυρας της υπόθεσης των τηλεοπτικών αδειών είπε: «Ήμουν και είμαι αριστερός. Είχα επιμείνει στον Λαφαζάνη να μη φύγει τότε. Εγώ έμεινα στο κόμμα. Ένιωσα ξανά στρατολογημένος στο κόμμα. Έμεινα στους “νέους”. Μετά τις εκλογές κι αφού κερδίσαμε κι επειδή είχα την εμπειρία, κλήθηκα από τους ίδιους ανθρώπους και μου ζήτησαν να συμπράξω μαζί τους για τα ΜΜΕ. Ο Νίκος Παππάς και κάποια παιδιά».

Σε ερώτηση του προέδρου της επιτροπής κ. Κελέτση σε ποια «παιδιά» αναφέρεται, ο μάρτυρας, σύμφωνα με πληροφορίες, απάντησε: «Θα τα θυμηθώ στην πορεία. Τα έχω καταγεγραμμένα. Το καλοκαίρι του 2016 στις αρχές είχαμε εκδηλώσει ενδιαφέρον με την ομάδα που συνεργαζόμουν».

«Το καλοκαίρι του 2016 με φώναξε ο πολυαγαπημένος μου φίλος Παππάς και μου είπε “καπετάνιε, θα μας δώσεις το όνομά σου για κανάλι και τα λοιπά;”. Εγώ είπα πως “ήλθα μαζί σας”. Μιλήσαμε για κάτι ξένους. Μου ανέφερε ο Παππάς τα ονόματα των ξένων. Ακουστά τους είχα. Δεν τους γνώριζα. Με τον τρόπο που μου το ζήτησε ο Νίκος είπα “ας πάει κι αυτό”. Με φώναξε και με ενημέρωσε για να συναντηθώ με τους ανθρώπους αυτούς. Στο Πόρτο Χέλι έγινε το ραντεβού», κατέθεσε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφορικά με τις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν, στο πλαίσιο της συμφωνίας για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό, ο κ. Καλογρίτσας είπε πως «τους συνάντησα παντού! Στο σπίτι μου, στο σπίτι του. Σε ταβέρνες. Παντού. Μπορώ να το βεβαιώσω αν δω τις σημειώσεις μου, αν κριθεί αναγκαίο».
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης