Σφοδρή επίθεση Χατζηδάκη κατά Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 5 Μαΐου 2020, 23:32
Σφοδρή επίθεση Χατζηδάκη κατά Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ

Σφοδρή επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, καταλογίζοντάς του «σουρελαστική αντίληψη των πραγμάτων», και τονίζοντας ότι το κόμμα που δημιούργησε βουνό προβλημάτων στη χώρα, δεν μπορεί να κουνά το δάχτυλο στη ΝΔ. Σχολιάζοντας δε, την αποχώρηση του κ. Τσίπρα μόλις ολοκλήρωσε την ομιλία του στη Βουλή, ανέφερε ότι «αυτοί που επιλέγουν να είναι απόντες, δείχνουν ότι δεν έχουν επιχειρήματα και δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν μέχρι τέλους».

«Τον ΣΥΡΙΖΑ τον ενοχλεί η ευρύτατη αποδοχή της κυβέρνησης στην κοινή γνώμη, όπως καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις. Τον ενοχλεί, τόσο η αποφασιστική απάντηση που έδωσε η κυβέρνηση στον Έβρο, όσο και η επιτυχία της σε υγειονομικό επίπεδο για την αντιμετώπιση του κορονοϊού», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης παίρνοντας το λόγο για να απαντήσει στο κ. Τσίπρα.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος έκανε λόγο για «λυσσαλέα επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ» αλλά και για περιβαλλοντικά παιχνίδια, απέναντι σε ένα νομοσχέδιο με το οποίο, όπως είπε, «αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά, ότι η κυβέρνηση είναι συντονισμένη με την κοινή γνώμη, με τους κατοίκους των νησιών, τους αγρότες, τους νέους, και όλους όσους έχουν προβλήματα».

Σκληρή κριτική άσκησε και για τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία, σημειώνοντας ότι «η πρόταση του οικονομικού επιτελείου του, είναι να δώσουμε τώρα ό,τι λεφτά έχουμε σαν να μην υπάρχει το φθινόπωρο και η επιδημία του κορονοϊού και δεν ξέρουμε τι θα αντιμετωπίσουμε».

«Ο ελληνικός λαός έχει όμως απαντήσει δια της απαξίωσης του ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε.

Απαντώντας στις αιχμές της αξιωματικής αντιπολίτευσης για "golden boys" στον ΑΔΜΗΕ, ανέφερε ότι δεν μπορεί να μιλά και να κουνά το δάχτυλο στην κυβέρνηση της ΝΔ, το κόμμα που κυβερνούσε 4,5 χρόνια και δημιούργησε ένα καθεστώς, με διευθύνοντες συμβούλους να παίρνουν πολλαπλάσιους μισθούς από ό,τι παίρνουν σήμερα. «Όλοι παίρνουν πολλαπλάσια χρήματα από αυτά που δίνουμε σήμερα εμείς για τον ΑΔΜΗΕ. Στις τράπεζες, στη ΔΕΠΑ, στο Υπερταμείο, που συμφώνησε με τη Τρόικα να δώσει πολύ περισσότερα, και αυτά όλα είναι με υπογραφή Τσακαλώτου και Τσίπρα», ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης και πρόσθεσε: «Δείχνει πόσο χαμένα πολιτικά τα έχει ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι ίδιοι αποφάσισαν στον ΑΔΜΗΕ να δώσουν στους ανθρώπους πολύ περισσότερα χρήματα. Ουαί δε υμίν φαρισαίοι υποκριτές».

Ακόμα, ο κ. Χατζηδάκης χαρακτήρισε «μυθολογία του ΣΥΡΙΖΑ που συνεχίζεται», το ότι το νομοσχέδιο επιτρέπει περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις σε περιοχές Natura, ενώ κατέθεσε στα πρακτικά «3 σχετικές αποφάσεις που υπέγραψε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελος».

«Έχουν το παγκόσμιο ρεκόρ μιας σουρεαλιστικής αντίληψης. Γι' αυτά που έκαναν τόσα χρόνια έρχονται και μας κατηγορούν εμάς και μας κουνάνε και το δάχτυλο», είπε.

Ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει σταθερές πολιτικές θέσεις και υλοποιεί τις προεκλογικές του δεσμεύσεις και συμπλήρωσε ότι «ήταν πάντα υπέρ των περαιτέρω αποκρατικοποιήσεων όπως για τον ΑΔΜΗΕ, διότι σε αυτή τη κρίσιμη φάση της χώρας, θα φέρει περισσότερα κεφάλαια για να βγει καλύτερα το επενδυτικό του πρόγραμμα».

«Ξεχνά ο κ. Τσίπρας ότι ιδιωτικοποίησε το 24% του ΑΔΜΗΕ και έδωσε στη μειοψηφία το δικαίωμα να μπλοκάρει αποφάσεις. Και στη ΔΕΣΦΑ υπερήφανα αποκρατικοποίησε το 66% και έρχεται σήμερα και μας κάνει κριτική», σημείωσε και συνέχισε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αναθέσει στον εαυτό του ρόλο εισαγγελέα σε όλα τα θέματα, δημοκρατίας, περιβάλλοντος. A priori αποφάσισαν ότι τα κάνουν όλα σωστά και κανένα λάθος. Ότι υπηρετούν όλες τις αξίες. Και έρχεται και μας ελέγχει. Αλλά είναι αυτός που άφησε βουνό προβλημάτων, που μαύρισε την Αττική, που έχει υποστεί πέντε καταδίκες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για περιβαλλοντικά ζητήματα και που μας κληροδότησε 6 διαφορετικές υποθέσεις οι οποίες είναι ανοιχτές, μεταξύ των οποίων και για Natura περιοχές, στέλνοντας την Ελλάδα ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου».

«Το δικό μας μοντέλο ανάπτυξης της χώρας είναι ένα σύγχρονο και είναι ίδιο με των ευρωπαϊκών κρατών. Γι' αυτό σηκώσαμε ψηλά τη σημαία της απολιγνιτοποίησης, το μεγάλο εθνικό σχέδιο της αναδάσωσης, της κυκλικής οικονομίας και της πράσινης ανάπτυξης. Και ναι, είμαστε υπερήφανοι που εκσυγχρονίζουμε πραγματικά και όχι στα λόγια τη χώρα», κατέληξε ο κ. Χατζηδάκης.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 5 Μαΐου 2020, 23:32