Άμεση ήταν η απάντηση του Υπουργείου Εξωτερικών στην προκλητική ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ με αφορμή τις δηλώσεις του Νίκου Δένδια που έκανε λόγο για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από πλευράς της Τουρκίας με βάρβαρο τρόπο.

 «Αυτοί που καταδικάστηκαν από τη διεθνή κοινότητα για εργαλειοποίηση του ανθρώπινου πόνου χάριν εξυπηρέτησης πολιτικών σκοπιμοτήτων προφανώς δεν δικαιούνται να παραδίδουν μαθήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Αθήνα καταλογίζοντας στην Άγκυρα «πρωτοφανή κυνισμό» για «να πυροδοτήσει νέα ευρω-τουρκική ένταση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ανακοίνωση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών:

Αυτοί που καταδικάστηκαν από τη διεθνή κοινότητα για εργαλειοποίηση του ανθρώπινου πόνου χάριν εξυπηρέτησης πολιτικών σκοπιμοτήτων προφανώς δεν δικαιούνται να παραδίδουν μαθήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Τα πρώτα δειλά βήματα ελληνο-τουρκικού διαλόγου που είχαν μόλις ξεκινήσει δεν εμπόδισαν την Τουρκία να εκδηλώσει τον πρωτοφανή κυνισμό της και να πυροδοτήσει νέα ευρω-τουρκική ένταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ελλάδα παραμένει ανοιχτή στο διάλογο, αλλά δεν είναι διατεθειμένη να συμπράξει στη νομιμοποίηση της επίμονης τουρκικής παραβατικότητας.

Τι προηγήθηκε 

Νωρίτερα το πρωί, το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εξαπέλυσε επίθεση στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια.

Στην ανακοίνωση ανέφερε πως η Ελλάδα αλλάζει την πραγματικότητα, παραβιάζει τα δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών και καλεί τη χώρα μας να εκλογικευτεί.

Με αφορμή δήλωση του Νίκου Δένδια ότι «αυτός που τα παραβιάζει με βάρβαρο τρόπο είναι η Τουρκία, που εξωθεί τους μετανάστες στα σύνορα», η Άγκυρα κατηγόρησε την Ελλάδα ότι αλλάζει την πραγματικότητα και την καλεί να εκλογικευτεί.

Απαντώντας στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών ανέφερε πως «η Ελλάδα παραβιάζει τα δικαιώματα των προσφύγων και των μεταναστών. Είναι ντροπή να αποκαλούν την Τουρκία βάρβαρη χώρα. Το ελληνικό κράτος πρέπει να γλιτώσει από τη δική του βαρβαρότητα, πρέπει να σέβεται τα δικαιώματα των μεταναστών, να μην κάνει βαρβαρότητες, να μην τους προωθεί στα σύνορα».

Το τουρκικό ΥΠΕΞ κάλεσε επίσης την Ελλάδα να εγκαταλείψει τη λογική του «ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου».

«Η χώρα που υποστηρίζει ότι είναι λίκνο του πολιτισμού να σέβεται όσους έχουν διαφορετική θρησκεία και πολιτισμό» κατέληγε η ανακοίνωση. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης