Προσωρινό «όχι» είπε το Συμβούλιο της Επικρατείας στο αίτημα για «πάγωμα» του υποχρεωτικού εμβολιασμού σε γιατρούς και διοικητικό προσωπικό των νοσοκομείων που αντιδρούν στο μέτρο της κυβέρνησης το οποίο τους οδηγεί σε υποχρεωτική άδεια άνευ αποδοχών, εφόσον δεν εμβολιαστούν μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου.

Το Γ Θερινό Τμήμα του ΣτΕ υπό την προεδρία της αντιπροέδρου κυρίας Κωνσταντινίδου απέρριψε τέσσερις αιτήσεις που είχαν καταθέσει νοσοκομειακοί γιατροί και διοικητικοί υπάλληλοι νοσοκομείων από όλη τη χώρα, ζητώντας να εκδοθεί προσωρινή διαταγή για να «μπλοκάρει» ο υποχρεωτικός εμβολιασμός τους.  Αναμένεται να εξετάσει το Τμήμα αν θα προχωρήσει σε έκδοση απόφασης αναστολής ή όχι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι τέσσερις προσωρινές διαταγές αφορούν 115 συνολικά προσφεύγοντες. Εν τω μεταξύ εκκρεμεί στην Ολομέλεια ΣτΕ ανάλογο αίτημα της ΠΟΕΔΗΝ (έκδοση δηλαδή προσωρινής διαταγής και αναστολή απόφασης για υποχρεωτικότητα).

Στις προσφυγές μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι «η θέσπιση του υποχρεωτικού εμβολιασμού, υπό το κράτος του έμμεσου εξαναγκασμού της στέρησης κάθε βιοποριστικού μέσου για τους εργαζόμενους που επιλέγουν να μην εμβολιαστούν, αποτελεί μια νομοθετική επιλογή που θίγει τα καίρια συνταγματικά προστατευόμενα δικαιώματα και είναι, κατά την άποψή μας, αποδοκιμαστέα από την έννομη τάξη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης