Ανταπόκριση από Στρασβούργο – Νίκος Ρούσσης

Χαιρετισμό στους βουλευτές-μέλη της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης θα απευθύνει η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κατά την έναρξη της χειμερινής Συνόδου της Συνέλευσης, που θα διεξαχθεί από τις 24 έως τις 28 Ιανουαρίου σε υβριδική μορφή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεταξύ των σημαντικότερων σημείων της χειμερινής αυτής Συνόδου περιλαμβάνονται συζητήσεις για την καταπολέμηση του αυξανόμενου μίσους κατά των LGBTI στην Ευρώπη και για υποτιθέμενες παραβιάσεις των δικαιωμάτων τους στον Νότιο Καύκασο, για τις επιχειρήσεις και τις αξίες στη διακυβέρνηση του ποδοσφαίρου -με παρέμβαση του προέδρου της FIFA Τζιοβάνι Ινφαντίνο- και για τη δηλητηρίαση του Αλεξέι Ναβάλνι.

Στις 27 Ιανουαρίου η Συνέλευση θα πραγματοποιήσει ειδική εκδήλωση για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Μνήμης στη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος, με τη συμμετοχή του Γάλλου υπουργού Παιδείας, Νεολαίας και Αθλητισμού Jean-Michel Blanquer, και ομιλίες βίντεο και βιντεομηνύματα από επιζώντες.

Μετά την εκδήλωση θα ακολουθήσει συζήτηση για το Παρατηρητήριο για τη Διδασκαλία της Ιστορίας στην Ευρώπη. Στην έναρξη της Συνόδου η Συνέλευση θα εκλέξει τον νέο πρόεδρό της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνονται επίσης συζητήσεις για το σύμφωνο της ΕΕ για τη μετανάστευση και το άσυλο από την οπτική των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, το δικαίωμα των παιδιών να ακούγονται σε μια Δημοκρατία και την κλιματική αλλαγή, τις αναγκαστικές εξαφανίσεις στην επικράτεια του Συμβουλίου της Ευρώπης, τον ρόλο των μέσων ενημέρωσης σε περιόδους κρίσης και τη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών στην Αρμενία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης