«Έχουμε μια κυβέρνηση νεοφιλελεύθερων εμμονών, αυταρχισμού, καταστολής και εξυπηρέτησης συμφερόντων. Μια κυβέρνηση που απαντά σε κάθε κοινωνική διεκδίκηση με αυταρχισμό και καταστολή. Μια κυβέρνηση που έχει εγκαθιδρύσει ένα καθεστώς παρακολουθήσεων των πολιτικών της αντιπάλων και δημοσιογράφων, υπό τη διεύθυνση του Κ. Μητσοτάκη». Αυτά τόνισε η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Ράνια Σβίγκου, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στη Λάρισα.

Η κ. Σβιγκου αναφερομένη στα χρόνια της διακυβέρνησης της ΝΔ, είπε πως η χώρα είχε πρωτιές τόσο στις απώλειες από την πανδημία, στην ενεργειακή φτώχεια, αλλά και στην στεγαστική κρίση. Παράλληλα, σημείωσε πως όλο αυτό το διάστημα από την κυβέρνηση της ΝΔ υπήρξε περιστολή των δικαιωμάτων και των ελευθεριών, αλλά και έντονος αυταρχισμός. Μεταξύ άλλων μίλησε για “‘Ελληνικό Watergate” σημειώνοντας πως στη χώρα με ευθύνη της κυβέρνησης «έχει δημιουργηθεί ένα καθεστώς συγκάλυψης, ασύστολης επικοινωνιακής προπαγάνδας, fake news για να καλυφθεί η πρωτοφανής αντιθεσμική και αντιδημοκρατική εκτροπή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κ. Σβίγκου με αφορμή την υπόθεση Πάτση, σημείωσε πως «η κυβέρνηση της ΝΔ δεν είναι μια κυβέρνηση Πάτσηδων, ούτε οι υποκλοπές είναι υποκλοπές Δημητριάδη ή Κοντολέοντα». Τόνισε δε, ότι «τα σκάνδαλα, η διαπλοκή, οι παρακολουθήσεις, έχουν όνομα κι επώνυμο. Είναι έργα και ημέρες Μητσοτάκη». «Αυτός είναι ο ιθύνων νους, ο CEO, που λένε και στη γλώσσα των επιχειρήσεων, που τόσο πολύ του αρέσει να μιλάει. Δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Μητσοτάκης διέγραψε τον Πάτση τώρα, ενώ ο τύπος βοούσε εδώ και δυο χρόνια για τις εισπρακτικές εταιρίες του. Τώρα τον έδιωξε γιατί δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς», είπε.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην ενεργειακή κρίση αλλά και στην ακρίβεια, ρίχνοντας τις ευθύνες στην κυβέρνηση. Όπως είπε, πρόκειται «για το νεοφιλελεύθερο σχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη», συμπληρώνοντας πως στόχος της κυβέρνησης είναι «να ζούμε με μισθούς πείνας, πολλές φορές ανασφάλιστοι κι ανασφάλιστες, η νεολαία να μεταναστεύει για ένα καλύτερο μέλλον και την ίδια στιγμή τα «δικά τους παιδιά» να κάνουν μπίζνες με δημόσιο χρήμα και να κάνουν την κρίση ευκαιρία για τον εαυτό τους».

Τέλος η κ. Σβίγκου αναφέρθηκε στην εναλλακτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, λέγοντας πως «έχουμε το καθήκον να ρίξουμε αυτή την κυβέρνηση. Έχουμε την ιστορική υποχρέωση να κερδίσουμε τις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν γίνουν». Παράλληλα αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ λέγοντας πως πρόκειται για ένα πρόγραμμα συγκροτημένο, συνολικό, κοστολογημένο και ρεαλιστικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι ένα πρόγραμμα που απαντά και στο βραχυπρόθεσμο, στις ανάγκες άμεσης ανακούφισης της κοινωνίας από τις επιπτώσεις της πολύπλευρης ενεργειακής, οικονομικής κρίσης, του πληθωρισμού, της ακρίβειας, της ραγδαίας φτωχοποίησης», είπε η κ. Σβίγκου και συμπλήρωσε: Το πρόγραμμά μας είναι πρόγραμμα που απαντά και στο μεσοπρόθεσμο. Ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει τις αναγκαίες τομές για ένα άλλο, κοινωνικά δίκαιο και οικολογικά βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης, για την ενίσχυση και επέκταση των εργασιακών δικαιωμάτων, για την ενίσχυση των δημόσιων αγαθών και του κοινωνικού κράτους, της δημόσιας, δωρεάν Υγείας, Παιδείας, Πρόνοιας, για τη μεταρρύθμιση των θεσμών, για την καταπολέμηση κάθε μορφής διάκρισης, για τη διεύρυνση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης