Τις ΗΠΑ επισκέφθηκε ο αρχηγός ΓΕΣ

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2021, 10:09
Τις ΗΠΑ επισκέφθηκε ο αρχηγός ΓΕΣ

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ), αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής από τις 18 έως τις 22 Οκτωβρίου.

Η επίσκεψη έγινε έπειτα από πρόσκληση του ομολόγου του General James C. McConville. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο αρχηγός ΓΕΣ συναντήθηκε στο Αμερικανικό Πεντάγωνο με τον ομόλογό του, με τον οποίο αντάλλαξε απόψεις σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Στη συνάντηση διαπιστώθηκε η κοινή πρόθεση για ακόμη μεγαλύτερη ενδυνάμωση της συνεργασίας των δύο πλευρών, όπως προστίθεται στην ανακοίνωση. Κατά την επίσημη υποδοχή, απονεμήθηκε στον κ. Λαλούση το μετάλλιο Legion of Merit.

Επίσης, ο αρχηγός ΓΕΣ συναντήθηκε με τον υπαρχηγό του Αμερικανικού Στρατού General Joseph M. Martin και την υποδιευθύντρια της Διεύθυνσης Αμυντικών Εξαγωγών και Συνεργασίας του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ Elizabeth Wilson.

Επιπλέον, επισκέφθηκε την έδρα της Στρατιωτικής Ακαδημίας των ΗΠΑ στο West Point, όπου συναντήθηκε με τον διοικητή της Lieutenant, General Darryl A. Williams, ενημερώθηκε για το έργο και την αποστολή της και περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις της.

Τέλος, ο κ. Λαλούσης επισκέφθηκε την έδρα του TRADOC (Training and Doctrine Command) στο Fort Eustis, όπου συναντήθηκε με την υποδιοικητή Lieutenant, General Maria R. Gervais, την έδρα του Futures and Concepts Center, επίσης στο Fort Eustis, όπου συναντήθηκε με τον αναπληρωτή διευθυντή Brigadier General, Guy M. Jones, και την έδρα του Maneuver Center of Excellence στο Fort Benning, όπου συναντήθηκε με τον διοικητή του Major, General Patrick J. Donahoe.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2021, 10:47