Σε δίλημμα βρίσκεται η Αριστερά, το αδελφό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ στη Γερμανία, ενόψει της επικείμενης ψηφοφορίας στη γερμανική Βουλή για το τρίτο πακέτο στήριξης της Ελλάδας.

Αφενός, ως αδελφό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, το Die Linke είναι ο βασικός σύμμαχος του Αλέξη Τσίπρα στη Γερμανία ο οποίος όμως, πέρασε εντέλει από την ελληνική Βουλή το διαφιλονικούμενο τρίτο πακέτο βοήθειας. Αφετέρου η γερμανική Αριστερά διαφωνεί επί της αρχής με τους όρους των δανειστών και τους απορρίπτει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε συνέντευξή του προς το πρώτο πρόγραμμα της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, ο επικεφαλής της Κ.Ο. της Die Linke προανήγγειλε ότι το κόμμα του θα καταψηφίσει τη νέα συμφωνία με την Ελλάδα:

«Ψηφίζοντας “όχι” ασκούμε κριτική στη δική μας κυβέρνηση. Εάν επρόκειτο να εξαρτηθεί η έγκριση από τις ψήφους μας, θα έπρεπε να είχαν διαπραγματευτεί με εμάς και τότε το πακέτο θα είχε διαφορετική μορφή. Δυστυχώς όμως δεν εξαρτώνται από εμάς. Στην Ελλάδα θα ψήφιζα πάντα με “ναι” γιατί οτιδήποτε άλλο θα σήμαινε την εξαθλίωση των Ελλήνων. Άλλωστε εκβιάστηκαν, θα πρέπει να το πούμε και αυτό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης