Πέρασε από τη Βουλή, η ρύθμιση που παρατείνει την προστασία της πρώτης κατοικίας υπερχρεωμένων νοικοκυριών και επιχειρηματιών που αδυνατούν να εξοφλήσουν τα δάνειά τους.

Σε σύνολο 231 παρόντων βουλευτών υπέρ του άρθρου 68, στο οποίο ενσωματώθηκε ο βασικός κορμός της τροπολογίας, τάχθηκαν 194 βουλευτές, ενώ 33 βουλευτές καταψήφισαν και τέσσερις δήλωσαν «παρών»Ειδικότερα, κατά πλειοψηφία έγιναν δεκτά όλα τα άρθρα της τροπολογίας για την προστασία της πρώτης κατοικίας, μετά την ονομαστική ψηφοφορία  που διεξήχθη από σχετικό αίτημα του ΚΙΝΑΛ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε σύνολο 231 παρόντων βουλευτών υπέρ του άρθρου 68, στο οποίο ενσωματώθηκε ο βασικός κορμός της τροπολογίας, τάχθηκαν 194 βουλευτές, ενώ 33 βουλευτές καταψήφισαν και τέσσερις δήλωσαν «παρών».

Τα υπόλοιπα άρθρα, από 69-84 που αφορούν επιμέρους ρυθμίσεις για την προστασία της πρώτης κατοικίας, 192 βουλευτές ψήφισαν ΝΑΙ, 33 ΟΧΙ και έξι δήλωσαν «παρών».

Την τροπολογία στήριξαν ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ. και Ένωση Κεντρώων, καταψήφισε το ΚΙΝΑΛ ενώ «παρών» δήλωσε το ΚΚΕ.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αργά χθες βράδυ ολοκληρώθηκε στην Ολομέλεια η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης για την εναρμόνιση της ελληνικής με την κοινοτική οδηγία σε ότι αφορά το εμπορικό απόρρητο καθώς και τη δημιουργία επιχειρηματικών πάρκων.

Υπέρ της αρχής του νομοσχέδιου τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΣΥ, ενώ καταψήφισαν ΝΔ, ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή. Η Ένωση Κεντρώων απουσίαζε από την ψηφοφορία.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης