Την σιβυλλική απάντηση ότι «κάποιες εκλογές θα γίνουν σίγουρα μετά το Πάσχα» έδωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης όταν, κατά τη διάρκεια της δεύτερης μέρας της επίσκεψής του στην Ιαπωνία, ρωτήθηκε για το θέμα από δημοσιογράφους που τον συνοδεύουν.

Ο πρωθυπουργός δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες και οι προθέσεις του για την ημερομηνία των εκλογών θα αποκαλυφθούν το επόμενο διάστημα, καθώς μετά την επιστροφή του από την Ιαπωνία, ο κ. Μητσοτάκης ξεκινά προεκλογικές περιοδείες. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός απηύθυνε πρόσκληση στους Ιάπωνες να επενδύσουν στην Ελλάδα. 

«Αν κοιτάξετε πού βρισκόταν η Ελλάδα πριν από πέντε ή δέκα χρόνια, θα ήταν δύσκολο να φανταστείτε ότι σήμερα η Ελλάδα θα ήταν μία από τις πρώτες χώρες σε ρυθμούς ανάπτυξης στην Ευρώπη, μία από τις χώρες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή τόσο της πράσινης όσο και της ψηφιακής μετάβασης.

Ωστόσο, αυτό συνέβη. Και συνέβη επειδή είναι σταθερή η δέσμευσή μας να αλλάξουμε τον «ιστό» της ελληνικής οικονομίας, να την κάνουμε πιο εξωστρεφή, πιο ανοιχτή στον κόσμο, να αυξήσουμε τις εξαγωγές μας ως ποσοστό του ΑΕΠ, αλλά και να καταστήσουμε τη χώρα ελκυστικό προορισμό για άμεσες ξένες επενδύσεις» είπε ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας στην Ελληνο-Ιαπωνική επιχειρηματική ημερίδα που διοργανώθηκε στα γραφεία του ιαπωνικού οργανισμού εξωτερικού εμπορίου JETRO στο Τόκιο, με τη συμμετοχή του Enterprise Greece.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Και πιστεύω ότι σήμερα υπάρχουν πολλοί πειστικοί λόγοι για τους οποίους μια ιαπωνική εταιρεία θα σκεφτόταν να επενδύσει στην Ελλάδα. Δεν είναι μόνο η μοναδική γεωγραφική μας θέση στο «σταυροδρόμι» τριών ηπείρων. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι προσφέρουμε πρόσβαση στη μεγαλύτερη ενιαία αγορά του κόσμου.

Σχετίζεται επίσης με το γεγονός ότι η κυβέρνησή μας είναι βαθιά προσηλωμένη στο να κάνει τη ζωή και την επιχειρηματική δραστηριότητα κάθε ξένου επενδυτή στην Ελλάδα όσο το δυνατόν πιο εύκολη και απρόσκοπτη» πρόσθεσε.

Επίσης ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η Ελλάδα προσφέρει πολύ ενδιαφέρουσες επενδυτικές ευκαιρίες παντού, σε πληθώρα τομέων, όχι μόνο στον τουρισμό αλλά και σε τομείς όπως οι υποδομές, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, οι υπηρεσίες και σε πεδία που σχετίζονται με την πράσινη και την ψηφιακή μετάβαση.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης υπεγράφη μνημόνιο κατανόησης μεταξύ του Enterprise Greece και του JETRO.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης