Ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία του Ψυχιατρικού Τμήματος του Νοσοκομείου «ο Ευαγγελισμός» και τη διασύνδεσή του με εξωνοσοκομειακές δομές ψυχικής υγείας, υπό το φως της πρόσφατης ένταξης έργων ψυχικής υγείας στο Ταμείο Ανάκαμψης, βρέθηκαν στο επίκεντρο σύσκεψης της υφυπουργού Υγείας Ζωής Ράπτη κατά την επίσκεψή της στο νοσοκομείο. Στη σύσκεψη συμμετείχαν η διοίκηση του Νοσοκομείου, οι διευθυντές Ιατρικής και Νοσηλευτικής Υπηρεσίας και η διευθύντρια της Ψυχιατρικής Κλινικής.

Εν συνεχεία, η υφυπουργός περιηγήθηκε στο χώρο της Ψυχιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου, για να διαπιστώσει τον τρόπο οργάνωσης και παροχής υπηρεσιών ψυχικής υγείας στους ασθενείς, όπου συναντήθηκε και συνομίλησε με μέλη του υγειονομικού προσωπικού. Συναντήθηκε επίσης με εκπροσώπους του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μέσα από τις συναντήσεις μου με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου και τους εκπροσώπους των εργαζομένων, αλλά και μέσα από την επίσκεψή μου στην Ψυχιατρική Κλινική, διαπίστωσα τον σκληρό αγώνα όλων για την αρτιότερη λειτουργία της, έναν αγώνα που εντάθηκε με την πανδημία. Συγχρόνως, αναδείχθηκε για ακόμη μία φορά η ανάγκη οργάνωσης των υπηρεσιών ψυχικής υγείας με επίκεντρο την Κοινότητα» δήλωσε η υφυπουργός Υγείας. Σημείωσε ότι με την εξασφάλιση 50 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, «προχωράμε στη σταδιακή αποσυμφόρηση των Νοσοκομείων και στη δημιουργία κατάλληλων και εξειδικευμένων κοινοτικών δομών για κάθε πληθυσμιακή ομάδα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης