Αισιόδοξος για την πορεία της χώρας και της ελληνικής οικονομίας εμφανίστηκε σήμερα από τα Χανιά ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά το τέλος των συναντήσεων που είχε με τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων Απόστολο Βουλγαράκη και τον δήμαρχο της πόλης Τάσο Βάμβουκα.
«Τα οικονομικά της σταθεροποιούνται και αυτό αναγνωρίζεται εντός και εκτός χώρας. Η προσπάθεια της Ελλάδας αναγνωρίστηκε και από το Eurogroup. Φέτος όλοι βλέπουν ότι η χώρα βγαίνει μετά από έξι χρόνια βαθιάς ύφεσης στο φως» τόνισε μεταξύ άλλων ο Χρήστος ΣταϊκούραςΟ αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών συζήτησε μαζί τους θέματα που αφορούν τη λειτουργία της αυτοδιοίκησης χαρακτηρίζοντας ιδιαίτερα σημαντικό τον ρόλο που διαδραματίζουν οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας. Ο κ. Σταϊκούρας, σε δηλώσεις του αμέσως μετά, υποστήριξε ότι «σήμερα η χώρα βήμα βήμα βγαίνει από την κρίση».
«Τα οικονομικά της σταθεροποιούνται και αυτό αναγνωρίζεται εντός και εκτός χώρας. Η προσπάθεια της Ελλάδας αναγνωρίστηκε και από το Eurogroup. Φέτος όλοι βλέπουν ότι η χώρα βγαίνει μετά από έξι χρόνια βαθιάς ύφεσης στο φως. Αρχίζει να ανακάμπτει. Η ανεργία έχει σταθεροποιηθεί και αρχίζει να μειώνεται. Οι δημοσιονομικοί στόχοι επιτυγχάνονται, η ανταγωνιστικότητα έχει ενισχυθεί, κοινωνικό μέρισμα διανεμήθηκε φέτος που δεν ήταν στον προϋπολογισμό. Θα αρχίσει να γίνεται μερική, σημαντική αποκατάσταση στις απολαβές και τις συντάξεις των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, και οι πρώτες σημαντικές φορολογικές ελαφρύνσεις ήδη υλοποιήθηκαν» πρόσθεσε.
«Σας θυμίζω τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, τη σημαντική μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 30%, σε συνδυασμό με τα διευρυμένα κριτήρια χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης και τη βελτίωση φορολογικών και ασφαλιστικών ρυθμίσεων, καθώς και τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών» επεσήμανε επίσης.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας έχει σταθεροποιηθεί και η χώρα οδεύει σε μια μακρά περίοδο πρωτογενών πλεονασμάτων και βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης.
«Καλούμαστε σήμερα να ολοκληρώσουμε με επιτυχία την τελευταία αξιολόγηση του τρέχοντος προγράμματος οικονομικής πολιτικής και ταυτόχρονα μαζί με τους εταίρους να δούμε το πλαίσιο συνεργασίας για την επόμενη μέρα της ελληνικής οικονομίας» συμπλήρωσε.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ