«Αν συνεχίσουν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, θα πάρουμε κι άλλα μέτρα, για να μη στερηθούν οι πολίτες το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά τους στην πρωτοβάθμια περίθαλψη» δήλωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται και το εννοώ. Δεν μπορεί ο γιατρός να απεργεί το πρωί και το βράδυ να έχει ιατρείο και να πληρώνεται από τον ΕΟΠΥΥ. Διακόπτουμε τις συμβάσεις και τα ραντεβού θα τα μοιράσουμε στους άλλους συμβεβλημένους γιατρούς» πρόσθεσε.

Αναφορικά με τη διαθεσιμότητα είπε: «Το Υπουργείο Υγείας επεξεργάζεται συνολικό σχέδιο σε περίπτωση που επιμείνουν σε απεργίες. Το υπουργείο δεν πρόκειται να κάνει πίσω στο θέμα της διαθεσιμότητας (…). Η πόρτα του γραφείου μου είναι ανοικτή, όχι για το αν θα γίνει η μεταρρύθμιση, η μεταρρύθμιση θα γίνει οπωσδήποτε. Δεν δέχομαι επί της αρχής εξαίρεση κάποιων πολιτών που θεωρούν ότι είναι πάνω από τους άλλους πολίτες. Δεν είναι ούτε πάνω ούτε κάτω. Είναι ίσοι».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης