«Ο Ηρακλής… αλλιώς» από το Μικρό Βορρά στο θέατρο Αμαλία

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2022, 13:53
 «Ο Ηρακλής… αλλιώς» από το Μικρό Βορρά στο θέατρο Αμαλία

Ο Ηρακλής -που δεν ήταν ένας, αλλά ...δέκα και τουλάχιστον μία από αυτούς ήταν γυναίκα - κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022, στο θέατρο «Αμαλία» από την Παιδική Σκηνή του Μικρού Βορρά, σε μια πρωτότυπη θεατρική μεταφορά του έργου της Μαρίας Αγγελίδου, με τη σκηνοθετική ματιά του Τάσου Ράτζου.

«Ο Ηρακλής…αλλιώς», φωτίζει έναν ήρωα που μυείται και μαθαίνει σταδιακά, γνωρίζει βήμα βήμα τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει προκειμένου να κάνει την ηρωική του πράξη.

Μέσα από τους 12 Άθλους, οι οποίοι αναπαρίστανται με ένα διαφορετικό είδος θεάτρου ο καθένας, παρουσιάζεται η ανθρώπινη πλευρά του ήρωα που ακούει τους φόβους του, αλλά σέβεται και τον κόσμο γύρω του. Έχει δύναμη, επιμονή και εφευρετικότητα και μαθαίνει να λέει συγγνώμη με τις πράξεις του.

Όπως σε όλες τις παραστάσεις του Μικρού Βορρά, υπάρχει διάδραση με τους μικρούς θεατές, οι οποίοι μπορούν να παίξουν στη σκηνή «τι κάνουν όταν φοβούνται ότι δε θα τα καταφέρουν, πως αντιμετωπίζουν τους φόβους τους και πως μπορούν να γίνουν ήρωες στη δική μας ζωή».

Τη σκηνογραφία - ενδυματολογία υπογράφει η Ράνια Αργύρη και η Αλεξάνδρα Μπουσουλέγκα, τη μουσική ο Θοδωρής Παπαδημητρίου, την κινησιολογία ο Τάσος Παπαδόπουλος και το φωτισμό ο Γιάννης Τούμπας.

Για το διαδραστικό κομμάτι της παράστασης συνεργάστηκε με το Μικρό Βορρά η Μελίνα Χατζηγεωργίου, ενώ τη δραματολογική/φιλολογική επιμέλεια υπογράφει η Δήμητρα Μήττα.

Βοηθός σκηνοθέτη: Ελευθερία Καμπαγιοβάνη. Παίζουν: Δημήτρης Γαλανάκης, 'Αγγελος Γουγούσης, Μυρσίνη Καρματζόγλου, Μαίρη Λιόλιου και Ζωή Ξανθοπούλου. Μουσικός επί σκηνής: Ροδόλφος Πάρτος.Παραστάσεις: Κάθε Κυριακή στις 11:30, Θέατρο Αμαλία (Αμαλίας 71). Τιμή εισιτηρίου : 10 ευρώ. Η παράσταση διαρκεί 1 ώρα και 30 λεπτά και απευθύνεται σε παιδιά 4+.

 

 

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2022, 13:53