Πέθανε ο ηθοποιός Γιάννης Σμυρναίος

Πέθανε ο ηθοποιός Γιάννης Σμυρναίος

Ο ηθοποιός Γιάννης Σμυρναίος έφυγε από τη ζωή, σκορπίζοντας θλίψη στους οικείους του.

Την είδηση του θανάτου του ηθοποιού γνωστοποίησε ο καλός του φίλος και συνάδελφός, Άγγελος Γραμμένος, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook. Ο Γιάννης Σμυρναίος, άφησε την τελευταία του πνοή στα τέλη Μαρτίου, αλλά βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στην Κυψέλη μια εβδομάδα αργότερα.

Διαβάστε τι έγραψε:

Έφυγε τέλη Μαρτίου 2019 ο γνωστός ταλαντούχος ηθοποιός Γιάννης Σμυρναίος. Τον βρήκαν μια βδομάδα μετά νεκρό στο σπίτι του στην Κυψέλη. Καλό σου ταξίδι καλέ μου φίλε και συναγωνιστή. Ο Γιάννης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 17 Οκτωβρίου 1940. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή Ωδείου Αθηνών από το 1964 έως το 1966. Η πρώτη του θεατρική εμφάνιση, ήταν στο «Κυρία του Μαξίμ» του Ζωρζ Φεϊντώ με το θίασο Ρηγόπουλου – Αναλυτή το 1967. Στον κινηματογράφο εμφανίστηκε στην ταινία, »Ο χαζομπαμπάς» (1967). Συνεργάστηκε με αξιόλογους θιάσους, όπως Ρίζου- Χατζηχρήστου-Βογιατζή στο έργο »Αγάπη μου παλιόγρια (1969-70), Βουτσά-Ρίζου-Ναθαναήλ στο έργο »Ο επαρχιώτης» (1971-72), Καρρά (1972), Γκιωνάκη (1973-74), Αλεξανδράκη-Γαληνέα (1978), Γκιωνάκη, στο έργο»Το στραβόξυλο», Παπαναστασίου-Ιωαννίδου (1982), στο θέατρο »Καλουτά» στο έργο »Κολωνός και Κολωνάκι»,Ρίζου (1986-87), Χαλκιά-Παρτσαλάκη στο θέατρο »Μετροπόλιταν»στο έργο των Τσιφόρου-Βασιλειάδη »Δέκα μέρες στο Παρίσι και άλλα. Πέθανε τον Μάρτιο του 2019..

Ο αισιόδοξος (1973) - Γιάννης Σμυρναίος

Φιλμογραφία

Ο χαζομπαμπάς (1967)
Γιακουμής μια ρωμέικη καρδιά (1970)
Κατηγορώ τους δυνατούς (1970)
Εν ονόματι του νόμου (1970)
Το παιδί της μαμάς (1970)
Οι άνδρες ξέρουν ν’ αγαπούν (1971)
Σ’ αγαπώ (1971)
Ο αισιόδοξος (1973)
Τροχονόμος… Βαρβάρα (1981)
Νοκ-άουτ στον έρωτα / Εγώ και το πουλί μου (1982)
Εδώ και τώρα αγγούρια (1982)
Η σιδηρά κυρία (1983)
Αγάπησα έναν Πόντιο (1986)
Ο καβαλάρης των F.M. Stereo (1986)
Ο αυτάκιας (1988)
Τρελάδικο πολυτελείας (1990).

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 4 Απριλίου 2019, 13:31