Η σχεδιάστρια κοσμημάτων από την Ταϊβάν, Cindy Chao κέρδισε κορυφαίες διακρίσεις στην εφετινή Masterpiece London Highlight τον περασμένο Ιούλιο, όταν το περιδέραιο της Winter Leaves βραβεύθηκε ως το Κορυφαίο Κόσμημα της έκθεσης.

Το κολιέ, κομμάτι της συλλογής Black Label Masterpieces της σχεδιάστριας, αποτελείται από 240 καράτια διαμαντιών, είναι χειροποίητο και απεικονίζει ένα παγωμένο χειμερινό φύλλωμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εγγονή αρχιτέκτονα και κόρη γλύπτη, η Chao απέτισε φόρο τιμής στην οικογένειά της παρουσιάζοντας τις δημιουργίες της στην έκθεση τέχνης, ντιζάιν και κοσμημάτων, Masterpiece London γύρω από μια ειδική εγκατάσταση με τίτλο Tree of Life (Το Δένδρο της Ζωής).

Ο παππούς της ήταν αρχιτέκτονας που σχεδίαζε ναούς σε ολόκληρη την Ταϊβάν και ο χρόνος που περνούσε μαζί του την οδήγησε να γίνει η καλλιτέχνις που είναι σήμερα.

«Στα μάτια μου, η αρχιτεκτονική είναι η φιλοσοφία της τοποθέτησης του φωτός και των αποχρώσεων σε ένα συγκεκριμένο τρισδιάστατο χώρο. Τα κοσμήματά μου συχνά παραπέμπουν σε μικροσκοπικά αρχιτεκτονήματα, κάποιος μπορεί εύκολα να παρατηρήσει πως τα χρώματα των πολύτιμων λίθων αλληλεπιδρούν διαφορετικά. Όταν το φως ταξιδεύει μέσα από τα πετράδια, κάθε μία από τις πολύτιμες πέτρες ζωντανεύει», έχει δηλώσει η δημιουργός κοσμημάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σταδιακά ανάπτυξα έναν τρισδιάστατο τρόπο για να βλέπω τον κόσμο. Πιστεύω ότι τα κοσμήματα, όπως και η αρχιτεκτονική, πρέπει να ενώσουν το φως, τον χώρο και τη μηχανική, για να φέρουν σε κάθε κομμάτι ενέργεια που είναι μοναδική» δήλωσε η Cindy Chao σε συνέντευξή της στο cpp-luxury.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης