Τα μοντέλα Πατ και Αν Κλίβελαντ άνοιξαν την επίδειξη μόδας για τη συλλογή Άνοιξη 2020 της Chiara Boni σχεδιάστριας του La Petite Robe κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας της Νέας Υόρκης.
 
Λίγες μέρες νωρίτερα η σχεδιάστρια απέσπασε μία σημαντική διάκριση.

Η νέα capsule συλλογή της, η οποία αποτελείται από οκτώ από τα πιο δημοφιλή στυλ της μάρκας σε επανέκδοση, έγινε η πρώτη στο είδος της που έλαβε την Πιστοποίηση Περιβαλλοντικού Αποτυπώματος από την Ευρωπαϊκή Ένωση ή PEF για τη χρήση του βιώσιμου υφάσματος Eurojersey. Αρκετά μεγάλα εμπορικά brand, όπως Gabriela Hearst και Gucci, έκαναν πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα αυτόν το μήνα με τη δέσμευσή τους να γίνουν εταιρείες με ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα.
 
Η Boni χρησιμοποιεί Eurojersey από την έναρξη του La Petite Robe πριν από δύο χρόνια – στην πραγματικότητα εκτιμά ότι παρ’ όλο που η συλλογή έχει λάβει την πιστοποίηση, το 85% του συνόλου της γίνεται με την ίδια διαδικασία και τα ίδια υλικά. Η νέα σειρά περιλαμβάνει τρία φορέματα, ένα μακρύ φόρεμα, μία ολόσωμη φόρμα, ένα παντελόνι και ένα πουκάμισο.
 
Η δέσμευση για βιωσιμότητα είναι μια επιλογή που κάναμε – η αναγνώριση για αυτή δεν είναι υποχρεωτική – ήταν κάτι που αισθανόμαστε ότι είναι πολύ σημαντικό να επιτύχουμε, δήλωσε η Ιταλίδα σχεδιάστρια μόδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεσμοθέτησε το PEF το 2013 με 16 απαιτήσεις βιωσιμότητας, τις οποίες πρέπει να πληρούν οι επιχειρήσεις για να πιστοποιηθεί και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα ενός προϊόντος πρέπει να είναι πλήρως ανιχνεύσιμο και μετρήσιμο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης