Το «Zagori Fiction Days», ένα καινούργιο, καινοτόμο, διεθνές τηλεοπτικό Φεστιβάλ, με αντικείμενο τις διασκευές βιβλίων σε τηλεοπτικές σειρές μυθοπλασίας, είναι γεγονός, χάρη στη συνεργασία και συμπαραγωγή δύο ευρωπαϊκών μη κερδοσκοπικών οργανώσεων, του γαλλικού SERIES BALKANS και του ελληνικού ΕΠΕΚΕΙΝΑ ΧΩΡΑ.

Οι 7 ημέρες του Φεστιβάλ, που γίνεται στη Βίτσα Ζαγορίου είναι ευκαιρία, για τους επαγγελματίες της τηλεόρασης, τους σπουδαστές κινηματογράφου και το ευρύ κοινό. Μεταξύ των εκδηλώσεων περιλαμβάνονται, τέσσερις προβολές πρώτων επεισοδίων τηλεοπτικών μεταφορών από βιβλία, δύο συναυλίες, δύο διαγωνισμοί, ένα pitching, δύο masterclass, δύο εργαστήρια διασκευής βιβλίων σε τηλεοπτική σειρά, δύο btb meeting και τέσσερις επαγγελματικές συναντήσεις συζητήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο 1st Zagori Fiction Days, συμμετέχουν επιφανείς επαγγελματίες της οπτικοακουστικής βιομηχανίας, άνθρωποι κλειδιά στην αλυσίδα παραγωγής και διανομής της τηλεοπτικής μυθοπλασίας, υψηλά στελέχη ευρωπαϊκών και διεθνών τηλεοπτικών σταθμών, φεστιβάλ και πολιτιστικών φορέων από τα Βαλκάνια, την Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Ασία.

Ανάμεσα στους πρώτους Έλληνες προσκεκλημένους του Φεστιβάλ, είναι o ακαδημαϊκός συγγραφέας και σεναριογράφος Θανάσης Βαλτινός, ο καταξιωμένος σκηνοθέτης Άγγελος Φραντζής, ο ταλαντούχος συγγραφέας και σεναριογράφος Βαγγέλης Μπέκας καθώς και στελέχη εκδοτικών οργανισμών και τηλεοπτικών σταθμών. Μεταξύ των πρώτων ξένων προσκεκλημένων: ο Γάλλος τέως διευθυντής τηλεοπτικής μυθοπλασίας της ARTE και τέως διευθυντής του Φεστιβάλ FIPA, François Sauvagnargues, η γαλλίδα μυθιστοριογράφος και σεναριογράφος σειρών και τηλεταινιών Ingrid Desjours και o δυναμικός Κροάτης παραγωγός σειρών Netflix & HBO Nebosja Τaraba.

Με το Zagori Fiction Days η Ήπειρος τοποθετείται στον διεθνή χάρτη της δημιουργικής οπτικοακουστικής βιομηχανίας ως ένας νέος, μοναδικός, παγκόσμιος προορισμός για τους επαγγελματίες και τα ανερχόμενα ταλέντα της μυθιστορηματικής και τηλεοπτικής μυθοπλασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Zagori Fiction Days περιλαμβάνεται μεταξύ των 154 προτάσεων που επιλέχτηκαν από το Υπουργείο Πολιτισμού για την ενίσχυση Φεστιβάλ-σύνθετων πολυθεματικών δράσεων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης