Οι κληρονόμοι της Γουίτνεϊ Χιούστον κατέληξαν σε συμφωνία σε μια προσπάθεια να αναβιώσουν τη φλόγα της αμερικανίδας τραγουδίστριας, ένα εγχείρημα που μπορεί να καταλήξει στην κυκλοφορία ενός δίσκου μετά θάνατον με άγνωστα κομμάτια και σε μια περιοδεία υπό τη μορφή του ολογράμματος.

Η δισκογραφική εταιρία Primary Wave Publishing στη Νέα Υόρκη ανακοίνωσε σήμερα τη συμφωνία με τους κληρονόμους της τραγουδίστριας που πέθανε το 2012, βάσει της οποίας αποκτά το 50% της περιουσίας της αείμνηστης καλλιτέχνη, συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων της μουσικής της, των ταινιών της και παράγωγων προϊόντων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η καλλιτέχνης που απέσπασε τα περισσότερα βραβεία στην ιστορία, πέθανε στα 48 της έπειτα από μια μάχη κατά της εξάρτησης από τα ναρκωτικά. Μέσα σε δέκα χρόνια, η Γουίτνεϊ από το αγαπημένο παιδί των Αμερικανών πέρασε στα πρωτοσέλιδα των σκανδαλοθηρικών εφημερίδων.

“Χάρη στην παγκόσμια ακτινοβολία της Primary Wave και του πλήθους των επαφών της, αυτή η συνεργασία θα οδηγήσει το καλλιτεχνικό ταλέντο και την ακεραιότητα της κληρονομιάς της Χιούστον στην στρατόσφαιρα” μαζί με όλα “όσα αυτή μας άφησε για να τα επωφελούμαστε για μια ολόκληρη ζωή”, αναφέρει η Πατ Χιούστον, η νύφη της τραγουδίστριας και εκτελέστρια της διαθήκης της. Η Πατ Χιούστον είναι παντρεμένη με Γκάρι Χιούστον, τον ετεροθαλή αδελφό της Γουίτνεϊ.

“Πριν από τον θάνατό της, υπήρχε μια τόση μεγάλη άρνηση γύρω από το όνομά της, δεν ήταν πια θέμα μουσικής”, είπε η Πατ Χιούστον στην εφημερίδα New York Times. “Οι άνθρωποι ξέχασαν πόσο καταπληκτική ήταν. Άφησαν τα προσωπικά της προβλήματα να την παρασύρουν γιατί την αγαπούσαν στην αρχή”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ίδια εξήγησε στην εφημερίδα ότι η οργάνωση μιας περιοδείας με ένα ολόγραμμα της Χιούστον ήταν η προτεραιότητα γι αυτή τη συνεργασία, η οποία μπορεί να συνεχιστεί με συμφωνίες για παράγωγα προϊόντα, ακόμη και με ένα θέαμα στο Μπρόντγουεϊ.

“Η Γουίτνεϊ Χιούστον είναι μια καλλιτέχνης που δεν μπορεί να συγκριθεί με καμιά, η φωνή της συντροφεύει τον κόσμο στην καθημερινότητά του έως σήμερα”, δήλωσε ο Λόρενς Μέστελ, ο πρόεδρος της Primary Wave, που ειδικεύεται στις δισκογραφίες αστέρων όπως ο Μπομπ Μάρλεϊ, ο Σμόκι Ρόμπινσον και το ροκ συγκρότημα των Ντεφ Λέπαρντ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης