Ο Καναδός ηθοποιός και τραγουδιστής Κρις Γου, ένας από τους δημοφιλέστερους σταρ της ποπ μουσικής στην Κίνα, συνελήφθη με την κατηγορία του βιασμού, ανακοίνωσε σήμερα η κινεζική αστυνομία.

Την περασμένη εβδομάδα μια 19χρονη φοιτήτρια κατήγγειλε τον Κρις Γου, που είναι κινεζικής καταγωγής, ότι την βίασε όταν ήταν 17 ετών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά την καταγγελία ξέσπασε σάλος στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης και μεγάλες εταιρείες ειδών πολυτελείας διέκοψαν τα συμβόλαιά τους με τον σταρ.

«Ο Γου Γιφάν (σ.σ. όπως είναι το κινεζικό όνομα του σταρ), Καναδός υπήκοος, κρατείται επί του παρόντος από την αστυνομία του Πεκίνου με την υποψία του βιασμού», ανέφεραν οι αστυνομικές αρχές σε ανάρτηση στην κινεζική πλατφόρμα Weibo. Πρόσθεσε ότι έχει ξεκινήσει έρευνα αφού χρήστες του διαδικτύου τον κατηγόρησαν «ότι παραπλάνησε κατ’ επανάληψη νέες γυναίκες για να έχει σεξουαλικές σχέσεις» μαζί τους.

Ο Κρις Γου είναι πρώην μέλος του κινεζο-νοτιοκορεατικού συγκροτήματος EXO. Αποχώρησε από το συγκρότημα το 2014 για να ξεκινήσει σόλο καριέρα ως ηθοποιός, τραγουδιστής και μοντέλο. Συνεργαζόταν με τις εταιρείες Louis Vuitton, Bulgari, Lancôme και L’Oréal, και το πρόσωπό του εμφανιζόταν παντού σε διαφημίσεις στην Κίνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η φοιτήτρια τον κατηγορεί ότι τη βίασε όταν βγήκαν ραντεβού, πριν από δύο χρόνια. Στη συνέχεια του έδωσε τελεσίγραφο, να εγκαταλείψει τον κόσμο του θεάματος και να ζητήσει συγγνώμη, απειλώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα αποκάλυπτε λεπτομέρειες της εν λόγω επίθεσης.

Ο ίδιος απορρίπτει τις κατηγορίες και οι δικηγόροι του κατέθεσαν μήνυση σε βάρος της φοιτήτριας για δυσφήμιση.

Μετά τον σάλο που ξέσπασε, πολλές εταιρείες όπως οι Louis Vuitton, Bulgari, L’Oreal και Porsche διέκοψαν τη συνεργασία τους μαζί του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης