Μαθητικό διαγωνισμό ζωγραφικής και φωτογραφίας για τις φιλικές για το περιβάλλον μετακινήσεις διοργανώνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με την υποστήριξη του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου Ε-smartec (Enhanced Sustainable Mobility with Marketing Techniques/Ενίσχυση της Βιώσιμης Κινητικότητας μέσα από Τεχνικές Μάρκετινγκ), το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Διαπεριφερειακής Συνεργασίας Interreg Europe 2014-2020.

Οι μαθητές δημοτικού καλούνται να χρησιμοποιήσουν μολύβια, μαρκαδόρους, κραγιόν, ακουαρέλες, λαδομπογιές ή ό,τι άλλο έχουν και να χρωματίσουν σε χαρτί τη δική τους «βιώσιμη» μετακίνηση προς το σχολείο και πίσω στο σπίτι, με τα πόδια, το ποδήλατο ή το πατίνι. Οι μαθητές Γυμνασίου καλούνται να βγάλουν τη δική τους φωτογραφία που να σχετίζεται με τη «βιώσιμη» μετακίνηση. Οι ζωγραφιές και οι φωτογραφίες θα αποστέλλονται ηλεκτρονικά. Οι όροι του διαγωνισμού ζωγραφικής περιγράφονται στον σύνδεσμο http://www.pkm.gov.gr/default.aspx?lang=el-GR&page=35&pressid=20900, και του διαγωνισμού φωτογραφίας στον σύνδεσμο http://www.pkm.gov.gr/default.aspx?lang=el-GR&page=35&pressid=20900.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι τρεις καλύτερες συμμετοχές από τους μαθητές δημοτικού θα βραβευτούν, η πρώτη με ποδήλατο και κράνος, η δεύτερη και η τρίτη με κράνος. Το πρώτο βραβείο αντίστοιχα για τους μαθητές Γυμνασίου είναι ποδήλατο και κράνος ενώ σε όσους κερδίσουν το δεύτερο και το τρίτο βραβείο θα δοθεί από ένας μετρητής χειρός αθλητικής δραστηριότητας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στον διαγωνισμό από τις 5 Οκτωβρίου ως τις 26 Νοεμβρίου. Όλες οι έγκυρες συμμετοχές θα τεθούν σε δημόσια ηλεκτρονική ψηφοφορία από τις 26 Νοεμβρίου ως τις 7 Δεκεμβρίου για την ανάδειξη των νικητών. Οι νικητές θα ανακοινωθούν μετά τις 10 Δεκεμβρίου στη σελίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας, και θα ενημερωθούν από τους διοργανωτές στα στοιχεία επικοινωνίας που έχουν δηλώσει.

Ταυτόχρονα με τον διαγωνισμό, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας, και το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων μεταφορών του Ε.Κ.Ε.Τ.Α. διεξάγει έρευνα ερωτηματολογίου με θέμα τη μετακίνηση των μαθητών από και προς στο σχολείο. Το ερωτηματολόγιο απευθύνεται σε γονείς και κηδεμόνες με παιδιά στις τάξεις του Παιδικού Σταθμού, Νηπιαγωγείου, Δημοτικού και Γυμνασίου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και είναι διαθέσιμο στον σύνδεσμο https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/esmartecMOBILITYSURVEY2020.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης