«Στην καλλιέργεια του διαλόγου μεταξύ της κινεζικής και ελληνικής τέχνης, αρχαίας και σύγχρονης, με αφετηρία τη διοργάνωση, τον προσεχή Απρίλιο, στο NAMOC, περιοδικής έκθεσης με θέμα τον Κομφούκιο και τον Σωκράτη», επικεντρώθηκε χθες, Τρίτη 14 Ιανουαρίου, η συζήτηση που είχε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδωνη, με τον διευθυντή του Εθνικού Μουσείου Τέχνης της Κίνας (NAMOC), Wu Weishan.

Όπως ενημερώνει, με ανακοίνωσή, του το ΥΠΠΟΑ, «ο κ. Wu Weishan είναι καταξιωμένος γλύπτης σε διεθνές επίπεδο, ακαδημαϊκός δάσκαλος, καθώς και πρόεδρος της Ένωσης Καλλιτεχνών της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας» και «επισκέπτεται τη χώρα μας κατόπιν πρόσκλησης της υπουργού, ως επικεφαλής αντιπροσωπείας εμπειρογνωμόνων των μουσείων και ανθρώπων της Τέχνης, με σκοπό να έχει πλήρη ενημέρωση για τις δυνατότητες συνεργασίας με τα ελληνικά μουσεία, κρατικά και ιδιωτικά, και κυρίως τη συνεργασία στους τομείς της διοργάνωσης εκθέσεων, της ανταλλαγής τεχνογνωσίας και της φιλοξενίας καλλιτεχνών (“Residencies”)».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι δύο αυτές συμβολικές μορφές (σ.σ. Κομφούκιος και Σωκράτης), που αντιπροσωπεύουν με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο τον διάλογο των δύο αρχαίων πολιτισμών με επίκεντρο τον άνθρωπο, θα εκτεθούν στο Εθνικό Μουσείο της Σύγχρονης Τέχνης. Τα εγκαίνια της έκθεσης προγραμματίζονται για τον Απρίλιο 2020 με την ευκαιρία της επίσημης επίσκεψης στο Πεκίνο του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη. Η έκθεση αυτή θα αποτελέσει προάγγελο μεγάλης έκθεσης που ετοιμάζεται από το υπουργείο Πολιτισμού και το NAMOC για το 2021, με την ευκαιρία της επετείου των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση και των 100 ετών από την ίδρυση του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας», προστίθεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης