Ο Σύνδεσμος Φίλων Χρήστου Μαλεβίτση προχώρησε στην έκδοση κύκλου ομιλιών προς τιμήν του μεγάλου στοχαστή.

Το βιβλίο αποτελεί την έντυπη έκδοση του κύκλου ομιλιών που πραγματοποιήθηκε στην κυπριακή πρεσβεία στις 17/5/2022, με αφορμή την συμπλήρωση 25 ετών από το θάνατο του στοχαστή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την επιμέλεια της έκδοσης έχουν ο Νίκος Μακρής διδάκτωρ Φιλοσοφίας, Λέων Μπράνγκ διδάκτωρ Θεολογίας- Εκπαιδευτικός και Σπύρος Α. Γεωργίου, Εκπαιδευτικός Συγγραφέας.

Ποιος ήταν ο Χρήστος Μαλεβίτσης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γεννήθηκε στις 18 Δεκεμβρίου 1927 στην Καλοσκοπή Παρνασσίδος Φωκίδος και πέθανε την 1η Μαρτίου του 1997 στη Φιλοθέη Αττικής.

Ο Χρήστος Μαλεβίτσης υπήρξε συγγραφέας, διανοητής και δοκιμιογράφος με εκτενές και πολύπλευρο έργο. Καλλιέργησε το φιλοσοφικό δοκίμιο με κείμενα πνευματικής ανησυχίας και σύγχρονου προβληματισμού που αποτελούν τομές στη συνείδηση της εποχής μας.

Σεμνή παρουσία στα ελληνικά γράμματα, με ευρεία φιλοσοφική και λογοτεχνική κατάρτιση εκφράζει την αγωνία του για το μυστήριο, την τραγικότητα και την έσχατη μέριμνα του ανθρώπου.

Τα δοκίμιά του αναδεικνύουν την αρτιότητα της ελληνικής γλώσσας και χαρακτηρίζονται από μεστότητα λόγου, εκφραστική δύναμη και λυρισμό.

Εξίσου σημαντικό είναι το μεταφραστικό έργο του, που έχει εμπλουτίσει την ελληνική παιδεία με αξιόλογα κείμενα ξένων στοχαστών του σύγχρονου φιλοσοφικού λογισμού.

Όταν ο Χρήστος Μαλεβίτσης έφυγε από τη ζωή και καθώς τα περισσότερα βιβλία του είχαν εξαντληθεί, μία ομάδα ατόμων που είχαν συνδεθεί μαζί του σε κοινές πνευματικές αναζητήσεις ίδρυσε τον Σύνδεσμο Φίλων Χρήστου Μαλεβίτση (Σ.Φ.Χ.Μ.), με σκοπό τη διάσωση και ευρύτερη διάδοση του έργου του συγγραφέα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης