Ο Άλις Κούπερ είχε ξεχάσει έργο του Γουόρχολ σε ντουλάπι

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017, 14:40
Ο Άλις Κούπερ είχε ξεχάσει έργο του Γουόρχολ σε ντουλάπι
Για σχεδόν 40 χρόνια, μεταξοτυπία του Άντι Γουόρχολ ήταν ξεχασμένη σε ντουλάπι του Άλις Κούπερ.
Ο Aμερικανός ροκ σταρ του συγκροτήματος «Poison» είχε ξεχάσει την ύπαρξη του έργου, το οποίο είχε λάβει ως δώρο τη δεκαετία του 1970, από την τότε κοπέλα του Σϊντι Λανγκ.

Πρόκειται για μία μεταξοτυπία που έχει τίτλο «Little Electric Chair» (μικρή ηλεκτρική καρέκλα), από τη σειρά έργων «Death and Disaster» του Άντι Γουόρχολ. Σύμφωνα με το BBC, μία παρόμοια εκδοχή του έργου τέχνης του Γουόρχολ είχε πωληθεί σε δημοπρασία το 2014 για 10,5 εκατομμύρια δολάρια.Ο μάνατζερ του Άλις Κούπερ, Σεπ Γκόρντον, μιλώντας στο BBC είπε πως το έργο βρισκόταν τυλιγμένο σε μία συσκευασία - σωλήνα, αποθηκευμένο σε ένα ντουλάπι, μαζί με μία συλλογή αναμνηστικών αντικειμένων (props) που χρησιμοποιούσε στη σκηνή ο μουσικός το 1970. Εκείνη τη δεκαετία, ο Κούπερ και ο Γουόρχολ γνωρίστηκαν και έγιναν φίλοι.

«Ήταν μια εποχή ροκ εντ ρολ, κανένας από εμάς δεν σκεφτόταν τίποτα», δήλωσε ο Γκόρντον, σημειώνοντας ότι «ήταν όλα ένα συνοθύλευμα ναρκωτικών και ποτών».

Η τότε σύντροφος του Άλις Κούπερ, Σίντι Λανγκ, είχε ζητήσει από τον Γκόρντον να αγοράσει το έργο εκ μέρους της για περίπου 2.500 δολάρια, καθώς ήθελε να το δώσει στον μουσικό ως δώρο για τα γενέθλιά του. Σύμφωνα με τον μάνατζερ, εκείνη την περίοδο ο Κούπερ χρησιμοποιούσε ως μέρος του σκηνικού στις συναυλίες, μία «ηλεκτρική καρέκλα» που έμοιαζε με εκείνη του πίνακα.

Το έργο ξεχάστηκε και μόνο πρόσφατα ο Γκόρντον ρώτησε τον Κούπερ αν το έχει ακόμα. Έψαχναν για μήνες, ώσπου το βρήκαν τελικά στο συγκεκριμένο ντουλάπι. Ένας ειδικός που εξέτασε τη μεταξοτυπία επιβεβαίωσε πως πρόκειται για αυθεντικό έργο του ΓουόρχολΤελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017, 14:40