Η Πασκαλίν Λεπελτιέ, πολυβραβευμένη σομελιέ που ζει στη Νέα Υόρκη και λάτρις των βιολογικών και φυσικών κρασιών, αναδείχθηκε η «προσωπικότητα της χρονιάς» από το Revue du vin de France, το μηνιαίο γαλλικό περιοδικό για το κρασί, διαδεχόμενη τον περυσινό νικητή, τον σκηνοθέτη Σεντρίκ Κλαπίς.

«Είναι συναρπαστικό, απίστευτο» που το έγκυρο αυτό περιοδικό μού απονέμει αυτήν την τιμή, αντέδρασε η Πασκαλίν Λεπελτιέ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δέχτηκα το βραβείο του RVF γιατί νιώθω σαν ένα σύμβολο της ανάγκης να συλλογιζόμαστε τι πίνουμε, τι τρώμε, τι πρέπει να κάνουμε για να πάψουμε να καταστρέφουμε τα εδάφη και να προσπαθούμε να είμαστε κινητήρια δύναμη για να αλλάξει όλη η γεωργία», εξήγησε.

Στα 38 της χρόνια, η Λεπελτιέ πέτυχε μια ιστορική διπλή επιτυχία στα τέλη του 2018: έγινε η πρώτη γυναίκα στον κλάδο των σομελιέ που κέρδισε στον διαγωνισμό των Καλύτερων Εργατών της Γαλλίας (MOF) και απέσπασε το βραβείο του καλύτερου σομελιέ της Γαλλίας.

Η Πασκαλίν εργάζεται στη Νέα Υόρκη, στο γαστρονομικό εστιατόριο Racines που βρίσκεται στη συνοικία Tribeca όπου η Λεπελτιέ διαχειρίζεται μια κάβα με 2.500 ετικέτες κρασιών.
 
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ανζέ, λίκνο του κρασιού του Λίγηρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εργάζεται στη Νέα Υόρκη, στο γαστρονομικό εστιατόριο Racines που βρίσκεται στη συνοικία Tribeca όπου η Λεπελτιέ διαχειρίζεται μια κάβα με 2.500 ετικέτες κρασιών το 80% των οποίων προέρχεται από βιοδυναμικούς αμπελώνες.

Στις ΗΠΑ πήρε το Δίπλωμα του Master Sommelier το 2014.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης