Το νέο βιβλίο του δημοσιογράφου-συγγραφέα Ηλία Γεωργάκη, με τίτλο «Η δική μου Λευκάδα» (εκδόσεις fagottobooks) θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου στις 6 μμ στον πολυχώρο του Δήμου Πατρέων -Αγορά Αργύρη, Αγ. Ανδρέου 12.
 
Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι: Χαρά Γιαννοπούλου (συγγραφέας-αρχιτέκτων-πολεοδόμος), Παναγιώτης Καββαδάς (πρ. βουλευτής, πρ. περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος) και Αγγελική Περδικάρη (φιλόλογος-ποιήτρια). Την παρουσίαση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Θεοδωρακόπουλος, ενώ αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσουν οι ηθοποιοί: Ηλίας Λογοθέτης και Μαρία Ζαχαρή.   
 
Μέλη του συλλόγου Λευκαδίων Πάτρας θα τραγουδήσουν καντάδες, ενώ την οργάνωση της παρουσίασης έχουν αναλάβει ο σύλλογος Λευκαδίων Πάτρας και οι εκδόσεις fagottobooks.
 
Το νέο βιβλίο του Ηλία Γεωργάκη περιλαμβάνει:

-Ένα μεγάλο οδοιπορικό στη Λευκάδα με ιστορικές, τουριστικές και λαογραφικές αναφορές σε κάθε ένα χωριό και στην πόλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-Εκατοντάδες παρατσούκλια (παρωνύμια) κατοίκων της πόλης.

-Ιστορικά και λαογραφικά στοιχεία.

-Ήθη, έθιμα και παραδόσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-Σπάνιες λέξεις και εκφράσεις από το λευκαδίτικο γλωσσικό ιδίωμα.

-Τριάντα φάρσες και χιουμοριστικές ιστορίες των παλιών κατοίκων της πόλης (των επονομαζόμενων μπουρανέλων).

-Ειδικά αφιερώματα στον Λευκάδιο Χέρν, στο καρσάνικο κέντημα, στα παραδοσιακά προϊόντα του νησιού,
στην τοπική κουζίνα και στο λευκαδίτικο κρασί.

-Σπάνιες παλιές φωτογραφίες.

-Ποιήματα του συγγραφέα για τη Λευκάδα.
 
Ο Ηλίας Γεωργάκης είναι δημοσιογράφος στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» (από το 1983) και συγγραφέας.

Γεννήθηκε (1960) και μεγάλωσε στη Λευκάδα Σπούδασε δημοσιογραφία. Καλύπτει το ρεπορτάζ για ασφαλιστικά και εργασιακά θέματα. Το 2004 τιμήθηκε με το Βραβείο Ιδρύματος Προαγωγής Δημοσιογραφίας Μπότση. Το 2005 βραβεύτηκε για τη δημοσιογραφική συμβολή του κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, στο πλαίσιο της κοινοτικής πρωτοβουλίας EQUAL. Έχει εκδώσει 4 ποιητικές συλλογές με τίτλους: «Θαλασσινό Ελεγείο», «Το Άλλο Μπλε», «Ορφέως 2» (εκδόσεις ΑΓΚΥΡΑ), και «Χορεύουν τα Κόκκινα» (εκδόσεις ΑΓΚΥΡΑ). Στίχοι του έχουν μελοποιηθεί από γνωστούς Έλληνες συνθέτες.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης