Δύο χρόνια πριν, με αυτήν τη συνέντευξη στο zougla.gr, ο Θάνος Μικρούτσικος, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου,  μας μίλησε  για τη μεγάλη του ανάγκη στην περίοδο της κρίσης να απευθυνθεί στον κόσμο και να τον εμψυχώσει.  Η αγάπη του σπουδαίου δημιουργού για το κοινό του ήταν μεγαλειώδης. Άλλωστε, ο ίδιος συνήθιζε να λέει ότι η αγάπη του κόσμου ήταν το καλύτερο γιατρικό του.

«Είχα τη μεγάλη ανάγκη να απευθυνθώ στον κόσμο στην περίοδο της κρίσης και να προσπαθήσω και να τους εμψυχώσω και να εμψυχωθώ από αυτούς, γιατί η τέχνη έχει και αυτόν τον ρόλο τον εμψυχωτικό… Δημιουργείται μια σχέση αμφίδρομη και αυτό είναι το μόνο που με κινητοποιεί…»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο σπουδαίος συνθέτης το πάλεψε σαν μαχητής. Έδωσε με τη στάση του ένα παράδειγμα αξιοπρέπειας και γενναιοδωρίας. «Δεν θα με νικήσει, θα το νικήσω εγώ», συνήθιζε να λέει. Μεταξύ χειρουργείων και θεραπειών, δεν σταμάτησε τις συναυλίες και τις πρόβες στην οικεία του στο Μετς, μέχρι που οι δυνάμεις του τον εγκατέλειψαν. Η σχέση του με τον κόσμο τον ενεργοποιούσε και αυτή πάντα λειτουργούσε ως κινητήριος δύναμη.

Δείτε το βίντεο:

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγο πριν το τέλος έδειξε για άλλη μια φορά την αγάπη του και τη γενναιοδωρία του προτρέποντας τον κόσμο να δώσει αίμα σε όσους το έχουν ανάγκη.

Καλό ταξίδι από το «Τοπίο της Ομίχλης» στη «Χώρα των Θαυμάτων».

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης