«Ο Θάνος θα είναι “παρών” με το έργο του, με αυτά που έλεγε, με αυτά που άφησε ως τεράστια παρακαταθήκη στην ελληνική κοινωνία και βεβαίως τον αγώνα που έδωσε, όχι μόνο τον προσωπικό αγώνα για την υγεία του, με παλικαριά και θάρρος, αλλά κυρίως στον τομέα του Πολιτισμού, στον τομέα των κοινωνικών διεκδικήσεων και το ότι ήταν “παρών” μέχρι την τελευταία ώρα του, σε όλες τις δράσεις, τις κινητοποιήσεις, τις δραστηριότητες του κινήματος» τόνισε ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε χθεσινή του συνέντευξη στην ΕΡΤ1 με αφορμή τη συμπλήρωση, στις 28 Δεκεμβρίου, ενός χρόνου από τον θάνατο του μεγάλου μουσικοσυνθέτη, Θάνου Μικρούτσικου.

Ο Δ. Κουτσούμπας, αναφέρθηκε επίσης στη στενή σχέση του Θ. Μικρούτσικου με το ΚΚΕ, υπενθυμίζοντας τη σταθερή παρουσία του στα Φεστιβάλ της ΚΝΕ, αλλά και τη συμβολή του στα επιστημονικά συνέδρια του Κόμματος, ιδιαίτερα εκείνα για τον Γ. Ρίτσο, τον Μπ. Μπρεχτ και τον Ν. Χικμέτ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στο χαρακτήρα του Θ. Μικρούτσικου, σημειώνοντας πως ήταν «εξεγέρτης» και «διεκδικητής του ακατόρθωτου».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης