Ένα τραγούδι-σύνθημα κατά της βίας, με τίτλο «Μίλα», ερμηνεύει ο τραγουδιστής και τραγουδοποιός Μάνος Τάκος.

Σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δημιουργός και ερμηνευτής του τραγουδιού, είπε ότι επηρεάστηκε από τις πρόσφατες καταγγελίες για άσκηση κάθε είδους βίας στον χώρο του αθλητισμού και του θεάτρου που βγήκαν στο «φως» της δημοσιότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δήλωσε χαρακτηριστικά: «πήρα έμπνευση και δημιούργησα το “Μίλα”, ένα τραγούδι που θα ήθελα να γίνει σύνθημα κατά της σεξουαλικής, λεκτικής και σωματικής βίας. Η οποιαδήποτε μορφή βίας είναι κατακριτέα, όταν και όπου εντοπίζεται. Πρέπει να μιλάμε».

Με «συμμάχους», τον Σπύρο Μπιμπίλα, τη Μυρτώ Αλικάκη, τον Πέτρο Λαγούτη και τον Σπύρο Θεοδόση, ο ερμηνευτής μέσα από τις σκηνοθετικές οδηγίες του Μάνου Δεδεβέση και του Ιωσήφ Κοτσυφάκη, ένωσε τη φωνή του με στόχο να «σπάσει» η σιωπή και να μιλήσουν τα θύματα.

 Με το βίντεο κλιπ του «Μίλα», αναφέρει ο ερμηνευτής, «ήθελα να στείλω ένα ηχηρό κοινωνικό μήνυμα, να ευαισθητοποιήσω τον κόσμο και να στηρίξω το ελληνικό κίνημα του #MeToo! Κάπως έτσι, το πρώτο άτομο που προσέγγισα για “σύμμαχό” μου σε όλο αυτό το εγχείρημα, ήταν ο Σπύρος Μπιμπίλας, με τον οποίο κάναμε την πρώτη επαφή, άκουσε το τραγούδι, διάβασε το σενάριο και αμέσως ενδιαφέρθηκε στο να συμμετάσχει. Στη συνέχεια είπαν το “ναι” ο Πέτρος Λαγούτης, η Μυρτώ Αλικάκη και ο Σπύρος Θεοδόσης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τρεις ιστορίες διαδραματίζονται στο βιντεοκλίπ, το οποίο θυμίζει ταινία μικρού μήκους, μ’ ένα κοινό παρονομαστή, τη βία και αφιερωμένο στο ελληνικό #MeToo.

 Δείτε το βίντεο: 

 

 

 

 

   

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης