Μια νέα έρευνα του CNN επιχειρεί να διακριβώσει αν ο θρύλος της funk, r&b και soul, Τζέιμς Μπράουν δολοφονήθηκε.

Ο Τζέιμς Μπράουν πέθανε τις πρώτες πρωινές ώρες την ημέρα των Χριστουγέννων το 2006, αφού εισήχθη στο νοσοκομείο Emory Crawford Long της Ατλάντα λόγω πνευμονίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, η νέα έρευνα υποδηλώνει ότι ο τραγουδιστής μπορεί να μην έχει πεθάνει από φυσικά αίτια. Στο πλαίσιο της έρευνας έχουν δώσει συνεντεύξεις περίπου 140 άτομα και εξετάζονται δεκάδες χιλιάδες σελίδες αστυνομικών και δικαστικών αρχείων. Οι αναλύσεις ιατροδικαστών και 1.300 σελίδων γραπτών μηνυμάτων αποτελούν επίσης μέρος της έρευνας.

Συγκεκριμένα, η έρευνα ξεκίνησε το 2017 όταν ένας δημοσιογράφος του CNN ήρθε σε επαφή με μία τραγουδίστρια σε τσίρκο, η οποία δήλωσε στον τηλεοπτικό δίκτυο ότι είχε πληροφορίες γύρω από τον θάνατο του Μπράουν. Η Ζακ Χολάντερ ( Jacque Hollander) αποκάλυψε αργότερα ότι η ίδια και ο Μπράουν είχαν συνεργαστεί τη δεκαετία του ’80, ενώ επίσης ισχυρίστηκε ότι τη βίασε το 1988.

Ο Τζέιμς Μπράουν δεν διώχθηκε ποτέ για τη συγκεκριμένη κατηγορία, αλλά η Χολάντερ αποκάλυψε ότι φύλαξε έγγραφα, κασέτες και περισσότερες υποτιθέμενες αποδείξεις για τον τραγουδιστή και τους συνεργάτες του. Η Χολάντερ υποβλήθηκε επίσης σε τεστ «πολυγράφου» (ανιχνευτή ψεύδους) από έναν πρώην πράκτορα του FBI το 1995 σχετικά με τις κατηγορίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα βασικό θέμα στην έρευνα είναι ο δρ Μάρβιν Κρόφορντ ( Marvin Crawford, ο οποίος υπέγραψε το πιστοποιητικό θανάτου του Μπράουν στο νοσοκομείο της Ατλάντα όπου πέθανε. Ο γιατρός λέει στην έρευνα ότι «είχε πάντα υποψίες για δολοφονία».

Σε συνέντευξή του στο CNN, ο δρ Κρόφορντ δήλωσε: «Άλλαξε πολύ γρήγορα. Ήταν ένας ασθενής που ποτέ δεν θα πρόβλεπα ότι θα εξέπνεε … Αλλά πέθανε εκείνο το βράδυ και έθεσε το ερώτημα: “Τι πήγε στραβά σε εκείνο το δωμάτιο;”».

Ο Κρόφορντ πρόσθεσε ότι ενώ πρότεινε να γίνει νεκροψία στη σορό του Μπράουν, η κόρη του τραγουδιστή Yamma φέρεται να έχει αρνηθεί.

Το CNN επικοινώνησε με την Yamma για σχόλιο, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες δεν έδωσε κάποια εξήγηση.

Το ενημερωτικό τηλεοπτικό δίκτυο επικοινώνησε επίσης με την άλλη κόρη του Μπράουν, την Deanna Brown Thomas, για τους ισχυρισμούς ότι η σορός του πατέρα της δεν είναι στην κρύπτη. Δεν επιβεβαίωσε ούτε αρνήθηκε τον ισχυρισμό.

Η έρευνα αποτελείται από τρία μέρη, με το πρώτο μέρος να περιγράφει την ανάμειξη της Χολάντερ, το δεύτερο μέρος αφορά τις ομοιότητες μεταξύ του θανάτου του Μπράουν και της τρίτης του συζύγου, Adrienne, και το τρίτο μέρος, στο οποίο τίθενται 15 ερωτήματα γύρω από τον θάνατο του τραγουδιστή – που αφορούν, μεταξύ άλλων έναν μυστηριώδη στρατιωτικού τύπου σάκο, ένα χειρόγραφο σημείωμα και έναν άνθρωπο που ονομάζεται «Ghost» (Φάντασμα).

Το CNN δημοσιεύει στην ιστοσελίδα του λεπτομέρειες της έρευνας υπό τον τίτλο «Η τραγουδίστρια του τσίρκου και ο νονός της soul».

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης