Ο Πάνος Γουργιώτης αποτελεί αδιαμφισβήτητα έναν από τους πιο ταλαντούχους νέους δημιουργούς της ελληνικής έντεχνης-ροκ σκηνής. Μετρά πολλές συνεργασίες με καταξιωμένους Έλληνες καλλιτέχνες όπως o Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και o Θάνος Μικρούτσικος, αλλά και διεθνείς όπως ο Craig Walker των Archive. Ο πρώτος του δίσκος κυκλοφορεί το 2010 από τη Lyra με τίτλο «Μια ανάσα ακόμα» σε μουσική και στίχους δικούς του.

Στο τραγούδι «Θλιμμένο μικρό καλοκαίρι» συμμετέχει ερμηνευτικά και στιχουργικά ο Κόμης Χ. Τα τραγούδια «Τίποτα να σε θυμίζει» και «Κλείνω το φως» έχουν ξεχωρίσει στους ραδιοφωνικούς σταθμούς. Ο ίδιος παίρνει την απόφαση να μετακομίσει στις Βρυξέλλες όπου και του δίνεται η ευκαιρία να συμμετέχει σε πολλά μουσικά δρώμενα της ευρωπαϊκής πρωτεύουσας τυγχάνοντας μεγάλης στήριξης από μέρους των Ελλήνων του Βελγίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O Πάνος Γουργιώτης μίλησε αποκλειστικά στο zougla.gr και την Αναΐς Βάθη για τον καινούριο του δίσκο με τίτλο Μάχη καθώς και για τις επόμενές του εμφανίσεις στον Σταυρό του Νότου.

Πώς είναι να κάνεις debuto στην καριέρα σου δίπλα στο Λαυρέντη Μαχαιρίτσα;

Το να σε στηρίζει έμπρακτα ένας τόσο καταξιωμένος συνάδελφος όταν κάνεις τα πρώτα σου βήματα δε μπορεί παρά να σε γεμίζει αυτοπεποίθηση και πίστη για τη συνέχεια. Τον ευχαριστώ για όλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πριν λίγα χρόνια πήρες την απόφαση να αφήσεις την Ελλάδα για τις Βρυξέλλες, μίλησέ μας για τις συνεργασίες και την εμπειρία σου εκεί.

Οι Βρυξέλλες είναι μια πόλη που νιώθω πολύ έντονα “πόλη μου”. Στην πρώτη μου επίσκεψη, πριν δέκα χρόνια με μάγεψε και με αγκάλιασε. Εκεί μου δόθηκε η ευκαιρία να ταξιδέψω πολύ και να παίξω μουσική σε πολλές γειτονικές πόλεις και χώρες. Το πιο σημαντικό κέρδος ήταν το ανακάτεμα με μουσικούς και καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, η ενασχόληση με πολλές διαφορετικές μουσικές και κουλτούρες.

Πόσο δύσκολο είναι να είναι να είσαι καλλιτέχνης στην εποχή της κρίσης;

Νομίζω πως δε μπαίνεις ποτέ στη διαδικασία να σκεφτείς αν είναι εύκολο ή δύσκολο. Απλά προχωράς με όποιες συνθήκες και αν συναντήσεις καθώς δε μπορείς να κάνεις αλλιώς, δε μπορείς να σταματήσεις να δημιουργείς. Σίγουρα όμως, δε νιώθω πως οι καλλιτέχνες δικαιούμαστε να γκρινιάζουμε περισσότερο από τον οποιοδήποτε συνάνθρωπό μας, για όλους μας είναι το ίδιο δύσκολο. Από την άλλη, οι καλλιτέχνες οφείλουν σε τέτοιες καταστάσεις να βγαίνουν μπροστά όσο και όπως μπορούν.

Πες μας δυο λόγια για τον καινούργιο σου δίσκο.

Πρόκειται για τον πιο ώριμο και ολοκληρωμένο, πιστεύω, δίσκο μου μέχρι σήμερα. Ονομάζεται “Μάχη” και σηματοδοτεί την αρχή μιας πολύ συγκεκριμένης προσπάθειας. Προσπαθούμε, εγώ και η μπάντα μου, να παίξουμε με τον τρόπο που μας αρέσει, ηλεκτρικά, επιθετικά, αλλά και εσωτερικά, αναζητώντας ανθρώπους με τους οποίους μιλάμε την ίδια γλώσσα και έχουμε τις ίδιες ανάγκες. Είναι ένας δίσκος αρκετά σκληρός σε κάποια σημεία, κυρίως στιχουργικά, αλλά και αρκετά αισιόδοξος μέσα στη σκοτεινιά του. Κυκλοφόρησε για ακόμα μια φορά από τη Newsville και είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι με το αποτέλεσμα.

Θα συνεχίσεις τις εμφανίσεις σου στο εξωτερικό;

Βέβαια, όσο πιο τακτικά μπορώ! Όλα αυτά τα χρόνια έχουν δημιουργηθεί ισχυροί με ανθρώπους που με στηρίζουν σε αρκετές πόλεις της Ευρώπης και είναι πάντα μεγάλος ο ενθουσιασμός και η χαρά μου όταν ανταμώνουμε.

Ποιες συνεργασίες θεωρείς ότι αποτέλεσαν σταθμό στην μέχρι τώρα πορεία σου;

Μέχρι σήμερα είχα την τύχη να συνυπάρξω με πολλούς ανθρώπους που θαυμάζω και νιώθω πραγματικά ευλογημένος γι’ αυτό. Αλλά με μια πρόχειρη σκέψη και κινδυνεύοντας να αδικήσω κάποιους, ξεχωρίζω τη γνωριμία, συνεργασία και φιλία με τον Craig Walker, τραγουδιστή και συνθέτη των Archive. Μαζί ζήσαμε πολύ έντονες στιγμές σε περιοδείες, πρόβες, κουβέντες, και καταλήξαμε να έχουμε χτίσει μια δυνατή φιλία.

Που μπορεί να σε απολαύσει ο κόσμος αυτή την περίοδο;

Το επόμενο ραντεβού έχει οριστεί για την Πέμπτη 21 Μαρτίου στο Σταυρό του Νότου Plus. Εκεί θα μας ακούσετε στην πλήρη μας εκδοχή, με καλεσμένους το Δημήτρη Μητσοτάκη (Ενδελέχεια) και τη Γιούλη Ασημακοπούλου. Η συνεύρεση επί σκηνής με το Δημήτρη ήταν ένα όνειρο που πραγματοποιείται καθώς τον θεωρώ έναν από τους καλύτερους τραγουδοποιούς της σκηνής μας και από τους σπουδαιότερους σύγχρονους ποιητές. Τον ευχαριστώ που δέχθηκε την πρόσκληση μου με τόση χαρά και χωρίς δεύτερη σκέψη. Επίσης, είναι μεγάλη χαρά η σύμπραξη με τη Γιούλη, μια από τις πιο ξεχωριστές, νεότερες, γυναικείες φωνές, με την οποία τον τελευταίο καιρό συνυπάρχουμε σε αρκετά πρότζεκτ και ετοιμάζουμε ακόμη περισσότερα. Τη βραδιά αυτή λοιπόν θα ακούσετε τα νέα μου τραγούδια, τραγούδια των καλεσμένων μας αλλά και αγαπημένα μας κομμάτια της ελληνόφωνης ροκ σκηνής και όχι μόνο.

Ποιο είναι το μήνυμα που θέλεις να περάσεις μέσα από την μουσική σου στον κόσμο;

Η αλήθεια είναι πως δεν είναι συνειδητός μου στόχος να περάσω κάποιο μήνυμα, καθώς ο τρόπος που γράφω δεν είναι ιδιαίτερα ορθολογιστικός. Περισσότερο μάλλον με αφορά να μοιραστώ τα άγχη και τις ανησυχίες μου με άλλους ανθρώπους εκεί έξω που πιθανώς έχουν παρόμοια αισθητική και ανάλογες σκέψεις. Όταν αυτό συμβαίνει είναι πάντα μια όμορφη στιγμή, να ξέρουμε όλοι ότι δεν είμαστε μόνοι.

www.panosgourgiotis.com

Πάνος Γουργιώτης – Μάχη

Σταυρός του Νότου plus

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019

Ο Πάνος Γουργιώτης  επιστρέφει στον Σταυρό του Νότου! Αφορμή το νέο του άλμπουμ «Μάχη». Ιδιαίτερος ροκ ήχος και έντονοι στίχοι.  Ο Πάνος και η μπάντα  θα  ενώσουν τα νέα κομμάτια μαζί  με εκρηκτικές στιγμές  της ελληνικής ροκ σκηνής  και θα δημιουργήσουν ένα αξέχαστο live.

Συνοδοιπόροι σ΄ αυτό ο Δημήτρης Μητσοτάκης (Ενδελέχεια) και η Γιούλη Ασημακοπούλου.

Δίπλα στον Πάνο Γουργιώτη θα βρίσκονται τα μουσικά alter ego του τα τελευταία δέκα χρόνια, ο Νίκος Βογιατζάκης στην κιθάρα και ο Παύλος Μοναστηριώτης στα τύμπανα.  Στα πλήκτρα Σταύρος Van der Wilt.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης